Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Προκλητικό ριάλιτι για την ελληνική κρίση

Η ελληνική κρίση γίνεται προκλητικό ριάλιτι στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 με τίτλο «Go Greek for a week». (Γίνε Ελληνας για Μία Εβδομάδα).
Η ελληνική κρίση γίνεται προκλητικό ριάλιτι στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 με τίτλο «Go Greek for a week». (Γίνε Ελληνας για Μία Εβδομάδα).
Στο ριάλιτι, που έκανε πρεμιέρα χθες, τρεις οικογένειες καλούνται να ζήσουν σαν?Ελληνες, συγκεκριμένα να βιώσουν τη φορολογία, τις συντάξεις αλλά και τις εργασιακές πρακτικές που επέφεραν, σύμφωνα τουλάχιστον με τους εμπνευστές του εν λόγω προγράμματος, την οικονομική κρίση στη χώρα μας και οδήγησαν στην επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα και να δοθεί το πακέτο διάσωσης από την Ευρώπη.

Πρωταγωνιστές θα είναι μία κομμώτρια, ένας οδηγός λεωφορείου κι ένας χειρουργός. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του καναλιού, μια 54χρονη Βρετανίδα κομμώτρια θα βιώσει την πραγματικότητα της Ελληνίδας συναδέλφου της, «η οποία συνταξιοδοτείται από τα 53 της χρόνια, με το 90% του τελευταίου μισθού, όπως συνταξιοδοτούνται σεφ, σερβιτόροι καθώς και άλλα 600 επαγγέλματα τα οποία θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά».
Ενας οδηγός λεωφορείου «θα επωφεληθεί των ελληνικών συνθηκών εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό και παίρνει πλειάδα επιδομάτων, όπως π.χ έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία ή ελέγχου των εισιτηρίων».
Και τέλος, ένας Βρετανός χειρουργός θα ανακαλύψει πώς με το να πληρώνει τον φόρο εισοδήματος κατά τον «ελληνικό τρόπο», μπορεί να μεταμορφώνει το διαθέσιμο εισόδημά του.
Παράλληλα με τις προσωπικές εμπειρίες των τριών οικογενειών, ειδικοί θα επιχειρηματολογήσουν για τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα που βοήθησαν να βυθίσουν την οικονομία μας.

PolisPress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο