Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος στην Αλίαρτο

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας παρά την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου άρχισε σήμερα το Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Το κατηχητικό υλικό της Αγίας Γραφής και η σωστή αξιοποίησή του σήμερα».

Το Συνέδριο ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα με τον Αγιασμό που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό στους Συνέδρους.Στην έναρξη του Συνεδρίου παρευρέθηκε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αφού συνεχάρη την Επιτροπή για τη διοργάνωση του Συνεδρίου αναφέρθηκε στα οφέλη του Συνεδρίου αυτού και στην χρησιμότητα της Αγίας Γραφής στην Κατήχηση.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Μετά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος έλαβαν το λόγο οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου κ. Παύλος και Θηβών κ. Γεώργιος, οι οποίοι ευχήθηκαν επιτυχία εις το Συνέδριο.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της βασικής εισηγήσεως με θέμα: «Το κατηχητικό υλικό της Αγίας Γραφής και η σωστή αξιοποίησή του σήμερα» από τον κ. Αθανάσιο Παπαθανασίου, Θεολόγο-Νομικό.

Μετά την εισήγηση έγινε εκτενής συζήτηση και κατετέθησαν από τους Συνέδρους διάφορες ενδιαφέρουσες απόψεις.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε με δείπνο το οποίο παρέθεσε στο Συνεδριακό Κέντρο η Ιερά Μητρόπολη Θηβών.

Οι εργασίες του Γ' Πανελληνίου Συνεδρίου των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος άρχισαν με ευοίωνες προοπτικές και με την συμμετοχή περισσοτέρων από κάθε άλλη φορά Ιερών Μητροπόλεων, πράγμα που αποδεικνύει το ενδιαφέρον για την τόνωση τους έργου της κατηχήσεως.

Το Συνέδριο θα συνεχίσει τις εργασίες του την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Αυγούστου.imfth.gr

lamiastar

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο