Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ «ΣΟΒΑΡΑ» ΚΑΙ «ΕΝΤΙΜΑ»!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ουδόλως απασχολεί τους γονείς μας ότι η σύνταξή τους υπέστη την 23η μείωση και αδυνατούν να αγοράζουν πλέον και τα φάρμακά τους, ποσώς ενδιαφέρει ημάς τους (ακόμα) οικονομικά ενεργούς πολίτες πως τα φορολογικά βάρη ίσως στερήσουν απ’ τις οικογένειές μας- εκτός από θέρμανση και ασφάλεια μάλλον και βασικά διατροφικά είδη, αλλά και τα παιδιά μας μάλλον δεν τα προβληματίζει το γεγονός ότι σε λίγες μέρες θα προσέλθουν σε σχολικές αίθουσες μπουλουκηδόν ανά τριαντάδες και χωρίς καθηγητές, προκειμένου να βγει το εν Ελλάδι «πρόγραμμα» της Μέρκελ.

Άλλο είναι που μας «καίει»… Σωστά καταλάβατε!!! Το μείζον θέμα είναι αν εκλεγεί ο Πρόεδρος απ’ την υπάρχουσα βουλή και ποια στάση θα τηρήσει ο … Χαϊκάλης στην ψηφοφορία!!! Σύσσωμος ο Ελληνισμός κοιμάται και ξυπνάει μ’ αυτόν τον «καημό». Άλλωστε έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια «παράδοση» με τη θητεία «έντιμων» και «σοβαρών» προέδρων. Τα όρια της «εντιμότητας» είναι πάνω απ’ αυτά του Τσοχατζόμπουλου σίγουρα, και της «σοβαρότητας» ελαφρώς πάνω απ’ αυτήν του Αδώνιδος.
Γιατί η αλήθεια είναι πως άλλο είναι να «προσυπογράφει» τα μνημόνια ένας «σοβαρός» και «έντιμος» και άλλο ένας «χάχας» και «γκάγκστερ»!!! Θέλει αναμφίβολα «αρετή και τόλμη» να αποδέχεσαι ως νόμους τις υπουργικές αποφάσεις –πράξεις νομοθετικού περιεχομένου- Στουρναροχαρδούβελων και ακριβώς για το λόγο αυτό η προσεχής επιλογή θα πρέπει να είναι εξίσου εύστοχη όπως οι προηγούμενες.
Θα παρακάμψω τις ήδη δημοσιοποιημένες «προθέσεις» της κυβέρνησης του Σαμαροβενιζέλου για την υποψηφιότητα του «σοβαρού» και «έντιμου», αλλά κυρίως «αριστερού» Κουβέλη για τον Προεδρικό θώκο.
Νομίζω πως υπάρχει ήδη η δυνατότητα να υπάρξει-κατά το πρότυπο της Αρχαίας Σπάρτης, όπου υπήρχαν δύο συμ-βασιλείς- να δοκιμαστεί αυτό το «μοντέλο» δυαρχίας στην Ελληνική Προεδρία. Επειδή δε, συνήθως επιλέγονται αποτυχημένοι πολιτικοί, οι οποίοι από «Μιμίκοι» ή «Βασιλόφρονες» αναβαπτίζονται σε «έντιμους» και «σοβαρούς», γιατί ν’ αποκλείσουμε τον Γιωργάκη και τον Κωστάκη. Είναι απολύτως αποτυχημένοι, φορείς σπουδαίων «επιθέτων», αφού παραπέμπουν σε πρόγονους «χαρισματικούς» ή «εθνάρχες» με ενεργό συμμετοχή στην καταστροφή της χώρας!!!
Αν θεωρείτε ρηξικέλευθη την πρόταση να «μοιραστούν» την Προεδρία και ν’ απορείτε ποιος θα είναι ο κάτοικος στο Προεδρικό Μέγαρο η απάντηση είναι απλή: προφανώς κανένας απ’ τους δυο. Ο ένας θα πίνει τα ουζάκια και θα χτυπά τους χταποδοκεφτέδες στη Ραφήνα και ο άλλος θα δίνει «διαλέξεις» ως «διανοούμενος» που είναι στα ανά τον κόσμο Πανεπιστήμια και Ακαδημίες. Την Πρωτοχρονιά θα τους φωνάζουν για τη δοξολογία, και κάνα- δυο ετοιματζίδικα «διαγγέλματα» που θα τους τα γράφουν ο Ρουσόπουλος με τον Πεταλωτή. Τις υπογραφές για τα ΦΕΚ μπορεί να εξουσιοδοτήσουν σ’ ένα ΚΕΠ, να τις βάζουν ο Πρετεντέρης με τον Πορτοσάλτε που θα το κάνουν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση!!!
Και μην ξεχάσω…
Στην ορκωμοσία τους-εκτός του Ιερώνυμου- θα ήθελα να λάβουν την ευλογία και από τον … Ευφραίμ τον Βατοπεδίτη!!!!


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο