Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ: ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΕΚΤΑΣΗ – Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 30.07.2014, για το θέμα της γνωμοδότησης σχετικά με την ΜΠΕ της ανώνυμης εταιρείας «ΘΗΒΑΪΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ», προκύπτουν τα εξής:
1.Στα παραπάνω έγγραφα, που προσκομίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν περιλαμβανόταν η ΜΠΕ του έργου, αλλά μόνο οι αποφάσεις των οργάνων του Δήμου Θηβαίων (Τοπική Κοινότητα Θίσβης, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Θηβαίων και η αίτηση του Προέδρου για αναβολή συζήτησης του θέματος στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας). Μετά από αναζήτηση μας, η ΜΠΕ βρισκόταν στη διεύθυνση Περιβάλλοντος και μάλιστα σε ηλεκτρονική μορφή.

2.Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δ. Θηβαίων, συνεδρίασε, σύμφωνα με το σώμα της απόφασης της (αριθμός 69/2014), στις 16 Ιουνίου 2014 και αποφάσισε να δώσει θετική γνώμη, ομόφωνα: Συμμετείχαν και ψήφισαν ο κ. Δήμαρχος, πέντε μέλη της πλειοψηφίας κι ένα μέλος της μείζονος μειοψηφίας, συνολικά 7.
3.Η Τοπική Κοινότητα Θίσβης, σε ανοιχτή συνεδρίαση-συνέλευση, με παρουσία πολιτών-κατοίκων της Κοινότητας, των δύο μελών του τοπικού συμβουλίου (κ.κ. Σάλτα και Καμούτση), και του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης κ. Πέτρου Μίχα, με ομοφωνία όλων των παρισταμένων, αποφάσισε ομόφωνα και χορήγησε ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, για το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο (αριθμός απόφασης –εγγράφου της τοπικής κοινότητας Θίσβης 75/26-06-2014). Ο πρόεδρος της Κοινότητας απέχει των καθηκόντων του εδώ και περίπου ένα έτος για λόγους υγείας.
Σημειώνεται, ότι ενώ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην παραπάνω απόφαση της (69/16-06-2014) μνημονεύει την παραπάνω αρνητική γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης, η τελευταία, έχει στο σώμα αυτής, την χειρόγραφη ένδειξη «παρελήφθη στις 3/7/2014» και ακολουθούν δύο υπογραφές χωρίς ονόματα.
4.Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Θηβαίων, εκδίδει την εισήγηση της επί του θέματος, στις 14/04/2014.
5. Κι ενώ ήδη είχαν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αποφάσεις έως τις 16/06/2014, δεν εισάγεται προς συζήτηση εντός του Ιουνίου 2014, αλλά στις 30/07/2014!!!. Στις 2/7/2014, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συντάσσει έγγραφο, το οποίο απευθύνεται προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία συνεδρίαζε την επομένη, με την οποία ζητεί την αναβολή του θέματος!!!. Η Επιτροπή συνεδριάζει στις 3/7/2014 χωρίς να αναβάλλει το θέμα και λαμβάνει θετική γνώμη για το αιολικό πάρκο. Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι ο Δήμος Θηβαίων, παρόλο που είχε στα χέρια του όλες τις αποφάσεις και εισηγήσεις, στις 16-06-2014, εντούτοις, κωλυσιεργώντας, δεν εισήγαγε έγκαιρα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έκφραση γνώμης, καλώντας και τους εκπροσώπους της τοπικής Κοινότητας Θίσβης. Το θέμα εισήχθη στο δημοτικό συμβούλιο, στις 30/07/2014, ήτοι «ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ» και ενώ ήδη είχε εκδοθεί και η με αριθμό 3211/129732/25-07-2014 απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του εν λόγω αιολικού πάρκου. Προκύπτει λοιπόν το εξής: Άφησαν να εκδοθεί πρώτα η έγκριση περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) και μετά έφεραν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!.
Επομένως, δικαιώνεται ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Σκούμας και απομένει έκθετη η δημοτική αρχή, όση δημόσια στήριξη κι αν της παρέχει η ιδιωτική εταιρεία. Είναι δε απαράδεκτη η συκοφαντική επίθεση σε ένα αιρετό που έχει αποδείξει με τις πράξεις του, ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου Θηβαίων και του συλλογικού συμφέροντος, από μια ιδιωτική εταιρεία, που αποσκοπεί στην κερδοφορία της.
Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων, σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, του φυσικού περιβάλλοντος και την προστασία του Δήμου από τη διαπλοκή.

Θήβα 7 Αυγούστου 2014
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο