Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς (ΠΑΜΕ-ΟΓΕ)

Να έχουν θέση όλα τα παιδιά στους δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς.
Να δημιουργηθούν και να στηριχτούν νέες, σύγχρονες δομές για το παιδί.
Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού, αποτελεί λαϊκή ανάγκη.

           Για μια ακόμη χρονιά, το άνοιγμα των δημοτικών παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα πάει χέρι χέρι με την αγωνία χιλιάδων γονιών, αν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους.
Όπως παντού έτσι και στο Δήμο Θήβας η κατάσταση χειροτερεύει. Οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί, αφού η οικονομική κατάσταση των λαικών οικογενειών χειροτερεύει. Τα παιδιά των ανέργων, της πιο εξαθλιωμένης κατηγορίας, αποκλείονται. Στις 11 Σεπτέμβρη ο παιδικός σταθμός της Θήβας ανοίγει για τα μισά νήπια σε σχέση με τις αιτήσεις, τα υπόλοιπα «αναμένουν».

Το μόνιμο προσωπικό είναι μειωμένο, και για την πλήρη λειτουργία του παιδικού σταθμού στη Θήβα αναμένεται να γίνουν προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου. Οι οποίες προσλήψεις δε λύνουν το πρόβλημα, εξάλλου και πάλι θα υπάρχουν κενά. Με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εργάζονται σε εξαντλητικές συνθήκες και ωράρια.
Η προοπτική για φέτος είναι να λειτουργήσουν τα πέντε τμήματα του παιδικού σταθμού της Θήβας με τριάντα ένα (31) νήπια το καθένα. Αριθμός εξωπραγματικός, που αντικειμενικά ακυρώνει τη σωστή λειτουργία του σταθμού, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων. Καθιστά το σταθμό parking παιδιών.

Αυτή η κατάσταση είναι συνέπεια μιας ενιαίας πολιτικής. Εκείνης που διαλύει την υγεία, όπως το Νοσοκομείο της Θήβας. Της ίδιας που υποβαθμίζει συνολικά την παιδεία, που χαρατσώνει ανέργους και το λαό, ενώ δίνει φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η υποβάθμιση και των δημοτικών παιδικών σταθμών στόχο έχει να γίνει η προσχολική αγωγή πανάκριβο εμπόρευμα, να ανοίξει άλλη μία αγορά για την κερδοφορία μερικών εταιρειών.
Και η συγκεκριμένη κατάσταση δε γεννήθηκε γενικά από τα Μνημόνια. Είναι συνέπεια της πολιτικής της Ευρωπαικής Ένωσης, την οποία ασπάζονται και υπηρετούν τόσο οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα άλλα κόμματα.
Η Δημοτική Αρχή δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Ποτέ δεν αντέδρασε στο ασφυκτικό πλαίσιο που επιβάλλει το κράτος, το αποδέχεται και προσπαθεί με ημίμετρα. Όμως ο καρκίνος δε θεραπεύεται με ασπιρίνες.

  Μία λύση υπάρχει: Η οργάνωση όλων των εργαζομένων και ανέργων, ο ενιαίος αγώνας για το σύνολο των αναγκών μας. Το θέμα των απιδικών σταθμών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε λαικής οικογένειας, κάθε φορέα και σωματείου.

         
Από κοινού να παλέψουμε για:

•        Δημόσιους - Δωρεάν - Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα φαγητού.
•        Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με  ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής και  ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
•        Να επανέρθει το 6ωρο για το παιδαγωγικό προσωπικό και 7ωρο για το βοηθητικό. Γιατί το έργο των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι η φύλαξη αλλά η αγωγή και η φροντίδα του παιδιού.
•        Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τα παιδιά των άνεργων  νοικοκυριών  να έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς.
•        Καμιά απόλυση συμβασιούχου στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απελευθέρωση των προσλήψεων για μόνιμο και επαρκές προσωπικό.
•         Να μην κλείσει κανένας Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός. Να δημιουργηθούν νέοι, γιατί δεν επαρκούν. Να γίνει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή νέων σύγχρονων σταθμών, πλήρως εξοπλισμένων, με προτεραιότητα τις λαϊκές εργατικές γειτονιές .
•        Να καταργηθούν τα τροφεία.
•        Γενναία χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό τώρα, αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για αυτό το σκοπό.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο