Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Χαρδούβελης για ΕΝΦΙΑ: Κάνουμε το σωστό χωρίς λαϊκισμούς και παροχολογία

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΛΛΑΓΕΣ

Σε σύντομη παρέμβασή του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ απορρίπτοντας αλλαγές, καθώς, όπως επισήμανε δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Επίσης, χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόσο από τους πολίτες, όσο και από βουλευτές της συμπολίτευσης τονίζοντας, ωστόσο, ότι δικό του καθήκον είναι να κάνει το σωστό και το δίκαιο χωρίς λαϊκισμούς και παροχολογία.



Χαρδούβελης για ΕΝΦΙΑ: Κάνουμε το σωστό χωρίς λαϊκισμούς και παροχολογία
«Αντιλαμβάνομαι την πίεση των βουλευτών της συμπολίτευσης που μεταφέρουν αιτήματα πολιτών, των οποίων είναι δικαιολογημένη η οργή τους σε μία σκληρή περίοδο. Οφείλω, όμως, να πω, πως τώρα που το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του και αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας με λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ο δικός μου ρόλος και των βουλευτών, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της κοινωνίας και της χώρας για την έξοδό της από την κρίση. Να κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα, για τους πολλούς που υπήρξαν θύματα της κρίσης. Δεν θέλουμε οι θυσίες τους να πάνε χαμένες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.


«Πεποίθηση μου είναι ότι κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα μας, χωρίς διακρίσεις, με υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμό και παροχολογία. Όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη τόσο θα μεγαλώνουν και οι προϋποθέσεις για μικρότερη και δικαιότερη επιβάρυνση, ιδιαίτερα των αδύναμων. Αυτή είναι η πολιτική και η στρατηγική της κυβέρνησης. Λιγότεροι φόροι, υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε: «Φέτος έγινε μία τεράστιας έκτασης φορολογική αλλαγή, διευρύνεται συστηματικά η φορολογική βάση και πληρώνουν περισσότεροι πολίτες. Η φορολόγηση ακίνητης περιουσίας αποτελεί κοινή πρακτική κάθε ανεπτυγμένου κράτους. Είναι λογικό μίας τέτοιας έκτασης παρέμβαση να προκαλεί αντιδράσεις. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα λάθη και από την πρώτη στιγμή που τα εντόπισα προχώρησα σε αλλαγές. Διορθώνουμε λάθη, αποκαθιστούμε αδικίες και προχωρούμε σε περαιτέρω φοροελαφρύνσεις. Με την τροπολογία θεραπεύεται το θέμα με τα οικόπεδα εκτός συστήματος, η κατεύθυνσή μας είναι ο εξορθολογισμός και αφορά περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενους, στους οποίους μειώνεται σημαντικά η φορολογική βάση».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε συγκεκριμένες περιοχές, για τις οποίες έχουν προωθηθεί ευεργετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν, είτε απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, είτε σημαντικές φορολογικές μειώσεις, όπως η Κεφαλονιά, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Φωκίδα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις φορολογικές εκπτώσεις για τις αδύναμες ομάδες πληθυσμού, που, όπως είπε, αφορά 1,3 εκατ. άτομα και από αυτά οι 800.000 είναι άγαμοι και οι 345.000 οικογένειες. «Για την αποπληρωμή του φόρου λάβαμε σοβαρά υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι, γι' αυτό δώσαμε παράταση καταβολής του και το διευρύνουμε σε έξι δόσεις» τόνισε, προσθέτοντας ότι θα δοθεί λεπτομερής οδηγός χρήσης για να μπορούν οι πολίτες έως τα τέλη Νοεμβρίου να κάνουν διορθώσεις, ώστε μελλοντικά να γίνει σωστός υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ.

ethnos


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο