Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Κορυφώνεται η αγωνία στην Αμφίπολη

Ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν μεταβεί στον τύμβο,  όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως εντοπίστηκαν δυο πλάκες με επιγραφές που μαρτυρούν την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται μέσα στον τύμβο
Τα νέα ευρήματα προκαλούν δέος παγκοσμίως και φέρνουν τους επιστήμονες πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου σχετικά με το ποιος ή ποιοι είναι θαμμένοι στον τύμβο Καστά που έχει τραβήξει την προσοχή  όλων. 
Τα ανασκαφικά ευρήματα μεταφέρθηκαν, νωρίς το πρωί, για λόγους προστασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφιπόλεως και φέρουν ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, στον προθάλαμο υπάρχουν και άλλα επιστύλια που διασώζονται χωρίς φθορές.

Πρόκειται για τρία κομμάτια επιστυλίου, μήκους περίπου 80 εκ. με 1 μέτρο και ύψους 15 εκ., που εντόπισαν οι αρχαιολόγοι μετά τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, πίσω από τις Καρυάτιδες, μέσα στο χώμα, κατά την αποχωμάτωση του θαλάμου.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας, ερωτηθείς για φήμες που ανεύθυνα κυκλοφορούν για ευρήματα στην ανασκαφή του λόφου Καστά στην Αμφίπολη, δήλωσε: «Το ΥΠΠΟΑ και μόνον ενημερώνει τακτικά για την πορεία των ανασκαφικών εργασιών στο λόφο Καστά από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Έγκαιρα και υπεύθυνα πληροφορούμε για κάθε εύρημα που βρίσκεται και για την κατάστασή του. Αντιλαμβάνεσθε συνεπώς ότι ενημερώνουμε για ό,τι βρίσκουμε. Δεν γίνεται να ενημερώνουμε και για ό,τι δεν βρίσκουμε!».
Αυξημένα μέτρα προστασίας
Τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν αιφνιδιαστικά πριν από λίγο και ξεκινούν πλέον από απόσταση 800 μέτρων από τον τύμβο. Από το πρωί της Τετάρτης οι άνδρες της αστυνομίας είχαν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί από το χωριό της Μεσολακκιάς στον λόφο Καστά και απαγορευόταν η δίοδος σε οποιονδήποτε δεν είχε εργασία στις ανασκαφές, ωστόσο νωρίς το απόγευμα ο δρόμος άνοιξε και επιτρεπόταν και πάλι στους πολίτες να πλησιάσουν τον χώρο των αρχαιολογικών εργασιών.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, η παρουσία των αστυνομικών είναι διακριτική και προσπαθεί να μην δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή, ενώ μία τέτοια ενίσχυση της αστυνομικής φρούρησης έχει κριθεί αναγκαία εξαιτίας της τεράστιας σπουδαιότητας της συγκεκριμένης ανασκαφής που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχει στρέψει πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

newsbomb



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο