Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδικάζεται η προσφυγή του συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας

Να ανακληθεί η απόλυση του συνδικαλιστή Θανάση  Αποστολόπουλου από την ΙΕΡΩΝΥΝΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ

Την Πέμπτη στις 18/09/14 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας εκδικάζεται η προσφυγή του συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου κατά της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ ζητώντας να ανακληθεί η απόλυση που η εναγόμενη του κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή στις 2/7/14 ως άκυρη παράνομη και καταχρηστική.


Ο Θανάσης απολύθηκε γιατί αρνήθηκε δύο φορές (το 2011 και το 2014) να δεχθεί μονομερή βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του (μείωση των μικτών ημερήσιων αποδοχών του από τα 61,00 στα 51,00) την ώρα που ο εργοδότης κ. ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ συνεπικουρούμενος από την αόρατη χειρ της αγοράς επέβαλλε δικτατορικά σε όλους τους άλλους εργαζόμενους της εταιρίας ανάλογες και ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις. Η εταιρία απαίτησε και πήρε οι εργαζόμενοί της να εργάζονται υπερωρίες και να λαμβάνουν ρεπό όταν εκείνη ευκολύνεται κάτι στο οποίο ο Θανάσης δεν συγκατατέθηκε.  Η δίψα των εργοδοτών για ανθρωποθυσίες στα χρόνια του μνημονίου είναι ακόρεστη και ο εργασιακός μεσαίωνας που οραματίζονται για να διασώσουν το σύστημα της σήψης και της παρακμής  θα έχει και νέα επεισόδια αν δεν συνεχίσουμε να υψώνουμε τείχος ατίθασο.
Η αλληλεγγύη στο πρόσωπο του Θανάση ήταν πολύμορφη και συγκινητική. Απλοί αγωνιστές και συλλογικότητες από όλο το φάσμα της Αριστεράς βοήθησαν με κάθε τρόπο.

 Αυτή η μικρή μάχη κορυφώνεται στις 18/9/14. Ο αγώνας της εργατικής τάξης όμως πρέπει να συνεχιστεί από κάθε χαράκωμα μέχρι τη νίκη.    


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο