Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Θηβαίων: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Θηβαίων .



Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, η επετειακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας με θέμα  “28η Οκτωβρίου 1940- Επιτάφιος Αετών- Εθνικά Νοήματα” και ομιλητή τον έφεδρο λοχαγό κ. Λουκά Κυριάκου.

Την  εκδήλωση πλαισίωσαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΪΟΣ”.

Το πρωί της Τρίτης 28 Οκτωβρίου τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιου.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από από την υποδιευθύντρια  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κα. Βασιλική Δελή.

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.

Παρέστησαν  και κατέθεσαν στεφάνι, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παρασκευάς Νομικός, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Σταθάς, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Γεώργιος Μπαλτζής , ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας Μιχαήλ Πάππος, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Θηβών  Χρυσοβαλάντης Ζαμπέτογλου,  εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και Σχολεία.

Αμέσως μετά και αψηφώντας τη βροχή,  παρέλασαν στην οδό Πινδάρου οι μαθητές των σχολείων της Θήβας, μέλη συλλόγων καθώς και τμήματα του Στρατού και της Αεροπορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον χαιρετισμό του στην επετειακή εκδήλωση του Δήμου και του Συνδέσμου Αποστράτων, μεταξύ άλλων, είπε:

“Σήμερα παρόντες όλοι εδώ τιμούμε το έπος του ΄40. Τιμούμε τους αγωνιστές  αυτού του παρανοϊκού πολέμου, που κόστισε εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές και σημάδεψε ανεξίτηλα την ανθρωπότητα. Τιμούμε τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.  Δυστυχώς, σήμερα ως ελεύθεροι Έλληνες, βιώνουμε μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία ουδέποτε είχαμε φανταστεί και ουδέποτε περιμέναμε να ζήσουμε σε αυτή τη χώρα, τη χώρα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.  Πιστεύω λοιπόν ότι είναι απαραίτητο και αναγκαίο να ανατρέξουμε και να στηριχθούμε στην ιστορική μνήμη του έθνους μας. Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε. Γιατί οι συμβολισμοί και τα μηνύματα της χρυσής αυτής σελίδας της ιστορίας του σύγχρονου Ελληνισμού,  είναι χρήσιμα απανέμια στις σημερινές φουρτούνες του Ελληνισμού”.
















Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο