Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

"Ψηλά το κεφάλι" αλλά και τα μυαλά στο κεφάλι μας για την απειλή από την Τουρκία

“Ψηλά το κεφάλι” παρότρυνε πολύ σωστά να έχουμε ο σμηναγός που πέταξε πάνω από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης και ενθουσίασε όλη την Ελλάδα.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε ανώτερες και ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας είναι ότι θα πρέπει να έχουμε και “τα μυαλά στο κεφάλι μας”.



Το αναφέρουμε αυτό γιατί χθες έγινε αντιληπτό απ΄ όσους καλύπτουν το στρατιωτικό ρεπορτάζ ένας “διχασμός” στην ανάλυση,την ερμηνεία και κυρίως στις προβλέψεις για το που μπορεί να φθάσει η Τουρκία σ΄ αυτή τη φάση.

Σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας επικρατεί απόλυτη ψυχραιμία. Πολύ περισσότερη απ΄ ότι δείχνει να υπάρχει στο ΥΠΕΞ . “Η Τουρκία έχει τουλάχιστον τρία ανοιχτά μέτωπα να αντιμετωπίσει. Τα εσωτερικά της ,τους τζιχαντιστές και τη Συρία. Δεν είναι παράφρονες στην Άγκυρα να ανοίξουν κι άλλο μέτωπο τώρα. Πρέπει να επαγρυπνούμε και κυρίως να πρωταγωνιστούμε στις εξελίξεις,να μην αφήνουμε χώρο στην Άγκυρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων”, είναι σε γενικές γραμμές η λογική ανάλυση που γίνεται.

Σε άλλη…γωνιά του ΥΠΕΘΑ από τους κορυφαίους στρατιωτικούς παράγοντες περίπου διαφήμιζε τις ομολογουμένως μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες του Όπλου του , με τρόπο θα λέγαμε υπερβολικό . Καλά κάνει να προβάλει τις αρετές του Όπλου και να μην αναφέρεται στις ελλείψεις και στα προβλήματα, αλλά δεν είναι ώρα ούτε για…διαφημίσεις . Το …έργο παίζεται και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σ΄ ότι λέμε. Και να σκεφτόμαστε πότε και γιατί το λέμε. Τι μήνυμα θέλουμε να στείλουμε σ΄ όσους μας απειλούν .

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από μεγαλοστομίες. Έχει ανάγκη από όσο το δυνατόν γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη προετοιμασία για όσα δύσκολα θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Για αρχή ας “συντονιστούν” όλοι όσοι θα κληθούν να διαχειριστούν κρίση ή κρίσεις . Και να αποφασίσουν ποια “γραμμή” θα ακολουθούν. Για να έχουν μια κοινή γραμμή και θέση. Δεν μπορεί οι μεν να εμφανίζονται ψύχραιμοι και την ίδια ώρα λίγα …γραφεία πιο πέρα άλλοι να τους “αναχαιτίζουν”.

onalert


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο