Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΣΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ...

Το σώμα, η σκέψη, η συνείδηση είναι εκ πρώτης όψεως κόσμος, άσχετος, χωρίς να τον συνδέει καμία ιδιότητα, που όλα μαζί εντούτοις δημιουργούν την ανθρωπινη υπόσταση. Η δύναμη που καθορίζει αυτή την υπόσταση είναι έτσι πρόχειρα εξεταζόμενη εξωτερική. Από εκεί κατάγεται και προέρχεται το σώμα, αλλά και η ψυχή που εδρεύει και που συνοδεύει και βγαίνει από το σώμα, από την ίδια πηγή προέρχεται.


Ακολουθούν τα στάδια, οι διαδικασίες των ετασχηματισμών. Θα ήταν μάταιο να το αναζητήσουμε με τα μάτια της ψυχής και της φαντασίας, γιατί δεν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε ποτέ τη βέβαιη και σταθερή γνώση για τον τρόπο της διενέργειας και τον σχηματισμό των ιδεών.

Οι μέθοδοι που έχουν διδαχθεί δεν πρέπει να απέχουν πολύ από την αλήθεια, όπως μας δίδαξαν οι διδασκαλίες των αιώνων για τα άλλα ανθρώπινα προβλήματα, αλλά ο δρόμος με τον οποίο ζητούμε να διδαχθούμε, να πληροφορηθούμε και να συνδέσουμε τη δράση με την πηγή τη σταθερή και τη βέβαιη, είναι διάφορος. Ακολουθώντας έτσι ένα καινούργιο δρόμο που ελπίζουμε να προσεγγίσουμε τη λύση, που μέχρι τώρα φαινόταν αν όχι ανέφικτη, τουλάχιστον πολύ μακρινή.

Η θέληση του ατόμου που αποτελεί το τέρα αυτής της διαδικασίας και απ' όπου θα αρχίσουμε, δηλαδή από το τέλος και θα κατευθυνθούμε προς την αρχή, πρέπει να σχετίζεται με τη θέληση του Σύμπανος ή καλύτερα να κατάγεται από τη θέληση του Σύμπαντος, γιατί αυτό το αντικρύζουν καθημερινά να εκδηλώνεται στον φυσικό κόσμο, τον έμψυχο και άψυχο.

Την αναγνωρίζουμε από τις εκδηλώσεις αυτές και φαίνεται να μοιάζει με τη θέληση που φανερώνεται και στον άνθρωπο. Αρνούμενοι όμως, όπως και ο Ντεκάρτ τον κόσμο, διερωτώμεθα πως μπορεί να υπάρξει η σχέση που προυποθέσαμε για την καταγωγή της θέλησης, όπως και για την ψυχή που μπαίνει απ' έξω στο σώμα και είναι η αιτία που το κινεί, ενώ πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο, να είναι δηλαδή το αποτέλεσμα και όχι η αρχή.

Η ανταπόκριση του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου προς τον εξωτερικό κόσμο, που είναι η επικοινωνία με το Σύμπαν και πιο συγκεκριμένα η δημιουργία της συνείδησης, είναι το μυστικό βέβαια που δεν έχει φανερωθεί, αλλά και που δεν μας εμποδίσει να προσεγγίσουμε την πηγή και να βεβαιωθούμε για την αλήθεια των ιδεών μας.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο