Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΤΟ...ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ "ΠΟΥΘΕΝΑ"

Παραπλανηθήκαμε τόσες φορές, συνταξιδεύοντας άλλοι με τις αθωότητες των ιδεών μας κι άλλοι με τις προσδοκίες που μας καλλιέργησαν τα σημερινά φυλλορροημένα κόμματα. Παραπλανηθήκαμε στη γοητεία ενός ταξιδιού χωρίς προορισμό. Και τελικά, χωρίς να το γνωρίζουμε ότι πορευόμαστε προς το ¨Πουθενά" , βρεθήκαμε με τη δρασκελιά μας να βουλιάζει μέσα στον δυσώδη βάλτο της πολιτικής απάτης και της πολιτικής ανικανότητας. Και αλίμονο, όσο κι αν αναζητούμε μια στέγνα για να σταθούμε σ' αυτή, με την επόμενη δρασκελιά μας, πάλι σε βάλτο βρισκόμαστε!


Γιατί ξεκινώντας το ταξίδι μας, αγνοήσαμε ότι για να ταξιδέψει κανείς μακριά, χρειάζεται ενίοτε αγρύπνια και κάματο και όραση πληθωρική και γνώση και πείρα. Ξεκινήσαμε το ταξίδι με όνειρα απατηλά, όπως μας τα επέβαλαν όσοι με "μαεστρία" είχαν προηγούμενως "κλέψει" τα ιδανικά μας και τις αξίες μας. Και βρεθήκαμε καταμεσής του Πουθενά να βαλτώνουμε και να βλέπουμε βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο βάλτο, τον ήλιο να προβάλλει δραπέτης από τα σύννεφα.

Και φτάσαμε στο κομβικό σημείο να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο. Να προσκρούομε στην πολιτική ανανδρεία, που διακοσμείται με ονόματα όπως: αγάπη του λαού, αλλαγή, εκσυγχρονισμός, επανασύσταση του κράτους, αντιφασισμός, μεταρρύθμιση. Με τρόπο που αν αποτολμήσεις να τα καταγγείλεις εν ονόματι απλώς της καλής πίστης ή της αλήθειας, σε παρουσιάζουν ως πολέμιο του πολιτικού συστήματος. Και κάθε απόπειρα ελεύθερης κριτικής, και μάλιστα τεκμηριωμένης, χαρακτηρίζεται ως αντίδραση από τους "πρωτεργάτες" της κατάντιας μας - πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής.

Η βάναυση τούτη πολιτική πρακτική και κακή πίστη, που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία αποτελεί μια νέα επιτυχία του ολοκληρωτικού πνεύματος, που δεν χρειάστηκε παρά να αλλάξει ετικέττα για να κατακτήσει, χωρίς καμία δαπάνη δυνάμεων, μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Και άρχισε να δημιουργείται το πυκνό σύνεφφο του κοινωνικού φόβου, που ρυθμίζει σήμερα τη στάση των πολιτών.

Και η μεγάλη τραγωδία του Ελληνα σήμερα είναι ότι θέλει να αποκτήσει την ελευθερία του, μετά από την επιβολή των μνημονίων και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, αλλά είναι υποχρεωμένος να εμφανίζει ή να αποδέχεται τη δουλεία του ως ιδανικό ελευθερίας!..Κατάβαθά του πάσχει από τον ζυγό και τη μιζέρια που ο φόβος του επιβάλλει, ενώ εξωτερικά προσποιείται τον θεματοφύλακα ιδανικών και ιδεών, που ούτε πιστεύει, ούτε υπολήπτεται.

Μια ολόκληρη χώρα έχει γίνει ...εκτροφείο θηραμάτων και κυνηγών. Δεν υπάρχουν αναζητητές του εφικτού και διερευνητές λύσεων, που να συνδυάζουν τη βατότητα με τη ρεαλιστική προσδοκία. Αλλοτε έμπλεοι ενθουσιασμού κι άλλοτε απογοήτευσης χάνουμε τις πραγματικότητες, που διασφαλίζουν τη μόνη δυνατότητα πρόσβασης στην προοπτική. Και στην απέναντι όχθη του Ρουβίκωνα η εξουσία. Οι κάτοχοι, οι μνηστήρες και οι αναμένοντες να τρυγίσουν από το μουτσουράμπελο κάποιους καρπούς εκβιαστικών συναλλαγ'ων. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ως αρχιερέας επί των νεκρών υδάτων, φροντίζοντας να "παραμυθιάζει" τα πλήθη, για να μην χάσει την πρωτοκαθεδρία στην όχθη της εξουσίας.

Και η αντιπολίτευση με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να κάνει η κυβέρνηση το λάθος να πηδήσει το Ρουβίκωνα, βέβαιη ότι θα πνιγεί. Οσο η κυβέρνηση αργεί, η αντιπολίτευση "κερδίζει" χρόνο. Και ταυτόχρονα όμως εκδιπλώνεται και η ανικανότητα της. Πως αλήθεια να χαρακτηρίσει κανείς τη σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο, με ευκαιρία την τελευταία προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο για να ενημερωθεί από τον...Δημητρη Αβραμόπουλο και τους αρμοδίους αξιωματούχους;

Και καλώς μετέβη και καλώς ενημερώθηκε. Κακώς όμως εξέδωσε την αλλοπρόσαλλη ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων πομφολυγωδών, αναφέρεται ότι " Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αγώνα προκειμένου οι δύο κοινότητες να συμβιώσουν ειρηνικά και αρμονικά σε μια κοινοτική διζωνική Κύπρο με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατούς, χωρίς Νατοική κηδεμονία"

Μια ανακοίνωση πέρα από κάθε λογική πρακτική και στοιχειώδη αντίληψη των διεθνών πραγμάτων, που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εκδοθεί από το γραφείο τύπου του συγχωρεμένου Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο βάλτο του "Πουθενά" ο Ελληνας και ο...Καραγιάννης το...βιολί του. και αναφέρομαι στον κάθε ανίδεο και ανίκανο "Καραγιάννη" της πολιτικής μιζέριας της εξαθλιωμένης τούτης χώρας!..


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο