Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Το ΠΑΜΕ για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ

Να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του ΠΑΜΕ, προσπάθησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την ψηφοφορία που έγινε την Τρίτη στην Εκτελεστική Επιτροπή για τη συγκρότηση προεδρείου. Η ΠΑΣΚΕ, ως πρώτη δύναμη, τοποθετήθηκε για συγκρότηση του προεδρείου σε αναλογική, αντιπροσωπευτική και προγραμματική βάση, ενώ είναι γνωστή η υποψηφιότητά της για τη θέση του προέδρου. Ωστόσο πρώτος έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου ο Γ. Καλομοίρης, εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη δύναμη).

Δηλώσεις στήριξης του υποψήφιου του ΜΕΤΑ και σε αυτήν τη συνεδρίαση έκαναν οι εκπρόσωποι της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής» (ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ/Μπαλασόπουλος) και των «Παρεμβάσεων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.). Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ έλαβε 7 ψήφους (3 από το ΜΕΤΑ, 2 από τη «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» και 2 από τις «Παρεμβάσεις»), ενώ υπήρχαν 8 λευκά (3 από την ΠΑΣΚΕ, 3 από τη ΔΑΚΕ και 2 από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο) και 2 άκυρα (1 από την ΠΑΣΚΕ και 1 από τη ΔΑΚΕ).
Σε ανακοίνωσή του, το ΜΕΤΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συγχύσεις γύρω από τη στάση του ΠΑΜΕ, κάνοντας λόγο για «μετατόπιση», για καιροσκοπική στάση και άλλα παρόμοια. Σε σχόλιο για τη συγκρότηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ και την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο σημειώνουν:
«Η συγκρότηση και η σύνθεση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ είναι υπόθεση που αφορά εκείνες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που από κοινού το συγκροτούσαν εδώ και είκοσι χρόνια. Αφορά τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ. Οπως το συγκροτούσαν τόσα χρόνια, ας το συγκροτήσουν και τώρα. Και ας μοιραστούν από κοινού τα "οφίτσια". Είναι μια υπόθεση που δε μας αφορά.
Δικαίωμα του ΜΕΤΑ είναι να διεκδικεί την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Δικαίωμα όμως και των εργαζομένων είναι να κρίνουν και να βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το τι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουμε σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, θα κάνουν ό,τι μπορούν και στην περίπτωση της συγκρότησης του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ να μη στηριχτεί ούτε ο παλιός, ούτε ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο