Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ-ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρες κρίσιμων επαφών είναι οι επόμενες, αρχής γενομένης από σήμερα, Κυριακή (05/004/2015) με το ταξίδι του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον, για το ραντεβού του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, με την ελπίδα ότι θα «ξεμπλοκάρει» η διαπραγμάτευση.
Η Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπει ακόμη το διήμερο EuroWorking Group, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ, με τους δύο αξιωματούχους να προχωρούν σε μία άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Το ραντεβού κλείστηκε μετά από τηλεφώνημα του ίδιου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Όπως μετέδωσε το Mega η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε θετικά στο αίτημά του παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι το Πάσχα των Καθολικών.
Σημειώνεται ότι βασικό θέμα που είναι ανοιχτό αυτή τη στιγμή είναι η δόση που πρέπει να πληρωθεί στις 9 Απριλίου στο ΔΝΤ, ενώ στο τραπέζι είναι και η αξιολόγηση.
Για τη δόση το Ταμείο θεωρεί ότι η υπόσχεση του πρωθυπουργού προς την κ. Λαγκάρντ παραμένει σε ισχύ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης θα επιχειρήσει να πείσει την κ. Λαγκάρντ ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις για την αναμόρφωση του κράτους ώστε να ξεμπλοκάρει και το θέμα της διαπραγμάτευσης. Ο υπουργός Οικονομικών ελπίζει ότι μετά από αυτή τη συνάντηση θα υπάρξει μια άτυπη οδηγία από την κ. Λαγκάρντ για να αλλάξει αυτή η στάση και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση.

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο