Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Brussels Group: Συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος Μαΐου

Στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (4/5) και σε νέα βάση ξεκίνησε στις Βρυξέλλες ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων, σε επίπεδο Brussels Group, της ελληνικής αντιπροσωπίας με τους θεσμούς - Μπαράζ συναντήσεων σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο ώστε να «κλειδώσει» η συμφωνία.
Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μια συνολικότερη συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, η οποία θα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των κρίσιμων ζητημάτων στα οποία αυτή τη στιγμή διαπιστώνεται χάσμα, όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Όπως άλλωστε σημείωσαν κυβερνητικές πηγές, στις διαπραγματεύσεις «υπήρξαν πολύ σημαντικά βήματα που φέρνουν πιο κοντά τη συμφωνία», ξεκαθαρίζοντας ότι η διαδικασία προς τη συνολική συμφωνία θα έχει και ενδιάμεσα βήματα.
Σε αυτή τη φάση πάντως η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Τετάρτη (6/4), ευελπιστώντας σε μια απόφαση – ανάσα που θα επιτρέψει την παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία η οποία ασφυκτιά μέρα με τη μέρα.
Η Αθήνα προσβλέπει αρχικά σε αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ, αλλά και σε συνέχιση της χρηματοδότησης τω τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA, ενώ στο βάθος κυριαρχεί πάντα η θετική εξέλιξη… προόδου στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, ώστε να ανοίξει η στρόφιγγα που θα απελευθερώσει τουλάχιστον μέρος της επόμενης δόσης του DNT, ύψους 7,2 δισ. ευρώ, από τη στιγμή που το ενδεχόμενο διεξαγωγής έκτακτης συνεδρίασης νωρίτερα, φαίνεται να απομακρύνεται.
Έκτακτη συνάντηση Δραγασάκη με Ντράγκι αύριο στη Φρανκφούρτη -  Στο Παρίσι ο Βαρουφάκης
Ενδεικτικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι αύριο, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη το Brussels Group, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης θα αναλάβουν… δράση προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης θα συναντηθεί, στις 17:30 στη Φρανκφούρτη, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, ενώ στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Επίσης, αύριο στις 09:00 ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλες, όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Πιέρ Μοσκοβισί.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο τραπέζι των εσωτερικών διαβουλεύσεων έπεσε τις τελευταίες ώρες και η έγκριση τυχόν συμφωνίας από αυξημένη πλειοψηφία (180 ψήφων) στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου να αναγκάσει μέρος της αντιπολίτευσης και ειδικά τη Νέα Δημοκρατία, που «τρέμει» το ενδεχόμενο εκλογών, να υπερψηφίσει τη συμφωνία.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο