Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μπαίνει λουκέτο στην ΕΡΤ από σήμερα

H κυβέρνηση προχωρά σε αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ. Απόλυση για 2.656 εργαζόμενους, στήνεται νέα εταιρεία. Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου άνοιξε το δρόμο. Δεν ψηφίζουμε στη Βουλή, λένε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Για σκάνδαλο που τελειώνει μιλά ο Κεδίκογλου.

Σταματά σήμερα το βράδυ η μετάδοση εκπομπών της ΕΡΤ και το σύνολο των εργαζομένων απολύεται, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. 
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα δημιουργηθεί ένας νέος φορέας με λιγότερους εργαζόμενους ο οποίος θα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Στο μεσοδιάστημα οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος ΕΡΤ. 
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε την ενέργεια της κυβέρνησης ενώ και τα κόμματα της συμπολίτευσης δεν συμφωνούν. Ειδικότερα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις αποφάσεις ενώ ξεκαθαρίζουν με ανακοινώσεις τους ότι οι υπουργοί τους δεν υπέγραψαν την απόφαση και ότιδεν πρόκειται να ψηφίσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου όταν θα πάει για κύρωση στη Βουλή.
Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πως «Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Και αυτό τελειώνει σήμερα…»

Κεδίκογλου: Σκάνδαλο διαρκείας η ΕΡΤ

Υποστήριξε πως «την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.
Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού. Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!
Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια!
Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών. Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος".
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης».
Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν,θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης. Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως.
Για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη.

ΠΑΣΟΚ: Δεν ψηφίζουμε στη Βουλή

Νωρίτερα τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ εκφράστηκε η διαφωνία τους στη συγκεκριμένη απόφαση. Μίλησαν για τετελεσμένα και κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει. 
Η Ιπποκράτους εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
"Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από κοινοβουλευτικά και διαδικαστικά τεχνάσματα, ούτε παίζει με την εθνική, κοινωνική και πολιτική του ευθύνη. Έχει αναλάβει –στην αρχή μόνο του- το τεράστιο βάρος πολύ δύσκολων αποφάσεων, για να εξυπηρετηθεί όμως ένας εθνικός στόχος: η έξοδος της πατρίδας από την κρίση. Δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.
Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.
Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά.
Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των γενναίων, πραγματικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στις ΔΕΚΟ, στην ΕΡΤ. Είναι όμως κατά των φευγαλέων και επικίνδυνων κινήσεων εντυπωσιασμού. Κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία.
Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;
Τίθεται βεβαίως προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει;
Ζητούμε την άμεση συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς που δεν το θεωρεί τώρα αναγκαίο;

Βενιζέλος: Μεγάλο πολιτικό λάθος να υποτιμηθούν όσα λέμε

Μιλώντας σε αποψινή σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επανήλθε στο θέμα λέγοντας «όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε». 

ΔΗΜΑΡ: Εξορθολογισμός της λειτουργίας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, "επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή". 

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Πριν τρέξουν οι εξελίξεις δημοσιεύτηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα δίνεται το δικαίωμα σε κάθε υπουργό να μπορεί με υπουργική απόφαση να κλείσει ΔΕΚΟ που είναι στην αρμοδιότητά του.
Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται:
α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια,
β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν τη διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Η ΕΡΤ σε αριθμούς 

Κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, ορχήστρες, έντυπα μέσα, ιστοσελίδες και περίπου 3.000 εργαζόμενοι συνθέτουν το οικοδόμημα της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Σύμφωνα με τη Real, σε περίπου 3.000 εργαζόμενους ανέρχεται αυτή τη στιγμή το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Τηλεόρασης, με κόστος μισθοδοσίας που κυμαίνεται για φέτος σε 92 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το 2013 φθάνει τα 205,4 εκατ. ευρώ.
Το ανταποδοτικό τέλος, που εισπράττει η δημόσια τηλεόραση είναι 290 εκατ. ευρώ ετησίως, αναλογικά δηλαδή αντιστοιχούν σε 50 ευρώ από κάθε νοικοκυριό.

Η ακτινογραφία της ΕΡΤ

• Πέντε κανάλια: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT WORLD (δορυφορικό), ΕΡΤ HD (Ψηφιακό)
• Επτά ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα την Αθήνα: 91,6 Πρώτο Πρόγραμμα, 103,7 Δεύτερο Πρόγραμμα, 90,9 Τρίτο Πρόγραμμα, 93,6 Kosmos, 101,8 ΕΡΑ Σπορ, 106,7 Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας [στα βραχέα σε όλο τον κόσμο]).
• Τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο)
• 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα
• Δυο μουσικά σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία)
• Μια έντυπη έκδοση, η «Ραδιοτηλεόραση», ένας διαδικτυακός τόπος το www.ert.gr, το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, archives.ert.gr.

euro2day.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 σχόλια:

  1. Μακάρι η ΕΡΤ να αποτελέσει τη ταφόπλακα αυτού του κυβερνητικού μορφώματος που καθημερινά προδίδει την ΕΛΛΑΔΑ μας. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Να πάνε στα κομμάτια όλα τα βρωμόσκυλα που έχουν βαλθεί να μας βουλιάξουν και να μας ξευτιλίσουν ΠΡΩΤΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά σαν ανθρώπους. Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή τη στιγμή που όλη η Ελλάδα είναι στο "πόδι" για το κλείσιμο της ΕΡΤ και που το σήμα της πέφτει σιγά σιγά σε όλη την επικράτεια, τα άλλα τουρκο-μπουρδελο-τσοντοκάναλα ούτε μια αναφορά δεν έχουν κάνει για τον κόσμο που έχει μαζευτεί στο προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, αλλά συνεχίζουν να δείχνουν τα σκουπίδια τους στους υπήκοους-ιθαγενείς αυτού του κράτους. Ακόμα και ο 902 του ΚΚΕ έχει βάλει μπουζούκια. Φίλοι πατριώτες ακόμα και όταν πέσει το σήμα σε όλη την Ελλάδα, μπορείται να βλέπετε ΕΡΤ μέσω του INTERNET. Ο σκοταδισμός δεν πέρασε ποτέ στην Ελλάδα για πολύ. Γιατί δεν κλείσανε ένα από αυτά τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια ; Αρκετά μείνανε στην εξουσία αυτοί οι μπούληδες της πολιτικής που καμμιά σχέση με την πολιτική δεν έχουν. Πατριώτες ΕΛΛΗΝΕΣ, κλείστε σήμερα όλοι τις τηλεοράσεις σας σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μην δεχόσαστε να βάζετε σκουπίδια στα σπίτια σας. Ρε παιδιά ο "πρόεδρος" της "δημοκρατίας" μας που είναι ; Γιώργος και θα επανέλθω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Σε συνέχεια του παραπάνω σχολίου μου οφείλω να σημειώσω ότι εν τω μεταξύ, ο 902 του ΚΚΕ, αναμεταδείδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ από την συχνότητά του. Κάτι είναι και αυτό. Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ......Μια αφελή ερώτηση σε όσους μπορούν να απαντήσουν. Ο Κεδίκογλου μήπως παίρνει ληγμένα.. λέω μήπως...Έχει διατελέσει και δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Σε μια παροιμία ρωτάει κάποιος έναν μονόφθαλμο : "ποιός σου έβγαλε το μάτι :" "ο αδελφός μου" απαντά ο μονόφθαλμος. και συνεχίζει ο άλλος " γιαυτό στο έχει βγάλει τόσο βαθιά". Τι μπορεί να κάνει η αλλοτρίωση ρε παιδιά. Όχι συνειδήσεις πουλάει, αλλά και την ίδια τη μάννα σου μπορείς να πουλήσεις. Αυτό για όσους αλλοτριώνονται. Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ......Μια αφελή ερώτηση σε όσους μπορούν να απαντήσουν. Ο Κεδίκογλου μήπως παίρνει ληγμένα.. λέω μήπως...Έχει διατελέσει και δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Σε μια παροιμία ρωτάει κάποιος έναν μονόφθαλμο : "ποιός σου έβγαλε το μάτι :" "ο αδελφός μου" απαντά ο μονόφθαλμος. και συνεχίζει ο άλλος " γιαυτό στο έχει βγάλει τόσο βαθιά". Τι μπορεί να κάνει η αλλοτρίωση ρε παιδιά. Όχι συνειδήσεις πουλάει, αλλά και την ίδια τη μάννα σου μπορείς να πουλήσεις. Αυτό για όσους αλλοτριώνονται. Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο