Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Σήμερα η ανακοίνωση για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, λένε κυβερνητικά στελέχη

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο πληθαίνουν οι πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης και την κατάθεση της σχετικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα έντονες φήμες των τελευταίων ωρών επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει απόψε το βράδυ στις 20:00 διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναλύοντας το πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης και την ανάγκη να λυθεί αμέσως το πολιτικό πρόβλημα, χρεώνοντας στην Αριστερή Πλατφόρμα την ευθύνη για την απώλεια της δεδηλωμένης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας.


Στο παρασκήνιο υπάρχουν πληροφορίες για συνεννοήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να ξεπεραστούν ταχύτατα και χωρίς χρονοτριβή τα συνταγματικά θέματα, είτε με Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, όπου θα διαπιστωθεί ότι η παρούσα  Βουλή δεν μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση, είτε με δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι δεν δύναται, χωρίς τη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ, να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η άρον - άρον αποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο οποίος, ύστερα από τηλεφώνημα που δέχτηκε, ολοκλήρωσε εσπευσμένα την παρουσία του στον Δήμο Καλαμάτας μη κρύβοντας ότι επίκεινται σήμερα εξελίξεις. Μόλις χθες ο Πάνος Σκουρλέτης είχε κάνει λόγο για εξελίξεις εντός των επομένων ωρών, το πολύ εικοσιτετραώρων.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η πρόταση του πρωθυπουργού θα είναι για προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τους εταίρους και προκειμένου η νέα κυβέρνηση με ανανεωμένη λαϊκή εντολή να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα για την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου.

Η κυβέρνηση στην πλειονότητά της θα παραμείνει ως έχει, ενώ θα οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός από την ηγεσία της Δικαιοσύνης, με πιθανότερη γυναίκα δικαστή που ξεχώρισε τα τελευταία χρόνια για τη δράση της, ενώ ενδεχομένως να ορκιστούν και κάποιοι υπηρεσιακοί υπουργοί.

Αυτό που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό αναφερόμενος στα πολύ σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν την επόμενη περίοδο. Γι’ αυτό, όπως επισημαίνουν, χρειάζεται μια δυνατή και ενωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανόν να αποκλειστούν όχι μόνο όσοι ψήφισαν «Όχι», αλλά και αυτοί που δήλωσαν «Παρών», αφού είναι διάχυτη η αντίδραση βουλευτών που υπερψήφισαν την κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εκλογικής αντιπαράθεσης αν υπάρχουν στα ψηφοδέλτια και διάφοροι «κυανόκρανοι», πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη διατυπώσει αρνητική πρόθεση για την στήριξη επώδυνων μέτρων που επέβαλλαν οι δανειστές.

Να σημειώσουμε πως τις τελευταίες ώρες τη βεβαιότητα ότι επίκειται άμεσα η διάλυση της Βουλής διατυπώνουν και στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη από χθες κηρύξει κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας προκειμένου να επανέλθουν βουλευτές και στελέχη στην έδρα τους.

Στις απανωτές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ληφθεί υπόψη και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που είχε προσδιοριστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά, όπως φαίνεται, είτε η έναρξη θα παραταθεί για δέκα μέρες είτε θα διακοπεί η λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων για μερικές μέρες, αφού τα περισσότερα χρησιμοποιούνται ως εκλογικά κέντρα.

topontiki


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο