Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Καθαρίστηκε η Κρήνη της Δίρκης

Επισκέφτηκα την Κρήνη της Δίρκης για να (ξανα)δω το δημιούργημα της γλύπτριας κ. Τατιάνας Αγαπητού "Αμφίονας και Ζήθος".
Ενθουσιάστηκα, όχι μόνο από το έργο, αλλά και από τον ευπρεπισμό του χώρου. Ένας χώρος γεμάτος αγριόχορτα και σκουπίδια καθαρίστηκε και έγινε επισκέψιμος.
Με ελάχιστο κόστος και χρόνο θα μπορούσε να γίνει στολίδι για τους Θηβαίους και για τους περαστικούς μιας και η Κρήνη βρίσκεται στη δυτική "περιφερειακή οδό".
Τι θα μπορούσε να γίνει:

1) Φωτισμός της σπηλιάς μέσα στην οποία ζούσε ο Δράκοντας που σκότωσε ο Κάδμος. Από τα δόντια του Δράκοντα που έσπειρε ο Κάδμος γεννήθηκαν, σύμφωνα με το μύθο, οι Σπαρτοί που είναι οι πρώτοι κάτοικοι των Θηβών.
2)Πινακίδα με πληροφοριακό υλικό για την Κρήνη της Δίρκης και το φόνο της Δίρκης, τα αδέλφια Ζήθο και Αμφίονα και το περιστατικό του Κάδμου με το Δράκοντα.
3) Εκδηλώσεις σχετικές με την ιστορία της Θήβας με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και στο αρχαιολογικό μέγεθός του.
4) Καλαίσθητη και διακριτική περίφραξη.
..................
....................
Υ.Γ. Όσο κοιτάζω τη φωτογραφία που τράβηξα τόσο πιο πολλές ιδέες μου έρχονται για την αξιοποίηση του χώρου.Πεδίον δόξης λαμπρόν για τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, το Δήμο, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους πολίτες.

ΗΛΙΑΣ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο