Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Βάσεις 2015: Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΕΔΙΟ – ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Με τον Δεκαπενταύγουστο να έχει περάσει βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Οι υποψήφιοι περιμένουν με αγωνία να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται -εφόσον ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων- οι βάσεις να ανακοινωθούν στις 25 Αυγούστου.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις φετινές εξετάσεις λόγω των χαμηλών επιδόσεων όπως εκτιμάται, θα οδηγήσουν σε πτωτική πορεία των βάσεων.
Εκτός όμως από τα χαμηλά αποτελέσματα στις επιδόσεις, οι βάσεις αναμένεται να επηρεαστούν και από τα capital controls, καθώς η περίοδος που επιβλήθηκαν συνέπεσε με την περίοδο της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων, πράγμα που απέτρεψε αρκετούς υποψήφιους να δηλώσουν σχολές οι οποίες βρίσκονται στην περιφέρεια.
Αναλυτικότερα οι βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο:
1ο πεδίο
Πέφτουν οι Νομικές σχολές, καθώς και οι σχολές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
2ο πεδίο
Μεγάλη πτώση, ειδικά στα τμήματα της περιφέρειας.
3ο πεδίο
Σε ιστορικά χαμηλά θα βρεθεί η Ιατρική Αθηνών, συμπαρασύροντας Οδοντιατρική, Νοσηλευτική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική Σχολή.
4ο πεδίο
Ακόμα και πτώση 1.000 μορίων σε πολυτεχνικά τμήματα.
5ο πεδίο
Πτωτική τάση στα οικονομικά τμήματα με αυξομειώσεις.

Τι θα ισχύει με το νέο σύστημα εγγραφών
Παράλληλα με την ανακοίνωση των βάσεων, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το νέο σύστημα εγγραφών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Ήδη το υπουργείο έχει προχωρήσει σε δοκιμαστικές καταχωρήσεις στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος, για την εγγραφή των επιτυχόντων στο τμήμα που πέτυχαν.
Κατά το νέο αυτό σύστημα, οι επιτυχόντες δεν θα χρειάζεται να μεταβούν στο τμήμα που έχουν περάσει για να εγγραφούν και να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους, καθώς η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά.
Ειδικότερα, οι επιτυχόντες με τον προσωπικό τους κωδικό θα μπουν στον ιστότοπο που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ στη συνέχεια θα τους αποσταλούν από το σύστημα οι νέοι κωδικοί προκειμένου να προχωρήσουν στην εγγραφή τους.
Τέλος, οι πρωτοετείς θα παραλάβουν και το Δελτίο Ταυτότητας Φοιτητή, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν άμεσα για να έχουν έκπτωση στα ΜΜΜ.
newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο