Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η 17η Νοεμβρίου, είναι ημέρα μνήμης και τιμής της φοιτητικής νεολαίας του Πολυτεχνείου, που με την αγωνιστική της διεκδίκηση έδειξε το δρόμο για την κατάκτηση και εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και την πτώση της δικτατορίας.

Σήμερα, 42 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, που παρέσυρε όλο το λαό, για την κατάκτηση της ελευθερίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, το μήνυμα του Νοέμβρη του 1973, που συνοψίστηκε στις λέξεις “Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία”, παραμένει επίκαιρο και αναλλοίωτο και αποκτά εκ νέου νόημα, σήμερα που οι Έλληνες προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, που φέρνουν ανασφάλεια, κοινωνική και πολιτική κρίση.


Κάθε επέτειος του Πολυτεχνείου ξυπνά μνήμες γεγονότων που πιστοποιούν περίτρανα ότι οι Έλληνες θεωρούμε τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, εθνική μας κληρονομιά και θα κάνουμε τα πάντα για τις διατηρήσουμε  με ενότητα, συλλογικότητα και ομοψυχία. Βαδίζοντας, λοιπόν, με οδηγό το μονοπάτι της ιστορίας, θα τα καταφέρουμε, όσες θυσίες και όσες στερήσεις κι αν υποστούμε.
Ο Δήμος Θηβαίων τιμά και δοξάζει του νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο