Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Βοιωτία: Σταυροδρόμι θεών, ηρώων και χρησμών

ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ, AΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αναμφίβολα τη χαρακτηρίζει η πλούσια Ιστορία, όπου αντικατοπτρίζεται ολόκληρη η εξέλιξη της Ελλάδας κι αυτό γιατί τόσο η γεωγραφική της θέση όσο και η πολυμορφία του φυσικού περιβάλλοντος διαμορφώνουν μια εικόνα συνέχειας του χθες, του σήμερα και του αύριο», αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

«Λιβαδειά, Αράχοβα, Δίστομο, Κωπαΐδα, Υλίκη, αρχαία Θήβα, Οιδίποδας, Νύμφες... Λέξεις και έννοιες που συνειρμικά μας έρχονται στον νου όταν ακούμε το όνομα της Βοιωτίας. Μια περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με έντονη δραστηριότητα στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα ανάπτυξης της χώρας.
Φανή Παπαθωμά, Aντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας
Φανή Παπαθωμά, Aντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας
Η ΠΕ Βοιωτίας έχει τις δυνατότητες να σταθεί επάξια στις απαιτήσεις της εποχής μας και να δημιουργήσει τις συνθήκες για την παραμονή των παιδιών της στον τόπο τους. Στοχεύουμε στην αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής και στην ανάδειξη ενός σύγχρονου και ποιοτικού αγροδιατροφικού μοντέλου.

Στοχεύουμε στην επανεκκίνηση του δευτερογενούς τομέα ανάπτυξης με παράλληλη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής Οινοφύτων - Σχηματαρίου, στη λεκάνη του Ασωπού. Στοχεύουμε στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος με την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων στη Βοιωτία, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα πολιτιστικών Διαδρομών του Διαζώματος -Αρχαίο θέατρο Τανάγρας, Καβείριο, Κοιλάδα Μουσών, Χαιρώνεια και Ορχομενός- καθώς και στην προβολή του ανακαινισμένου μουσείου της Θήβας.
Στοχεύουμε στο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού, με την προβολή της Μονής του Οσίου Λουκά («Αγια-Σοφιά» της Ρούμελης, παγκόσμιο μνημείο της Χριστιανοσύνης, προστατευόμενο από την UNESCO), της Παναγίας της Σκριπού στον Ορχομενό κ.ά., όπως και στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού (Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, Μονοπάτια Ελικώνα, Διαδρομές Βοιωτικού Κηφισού). Αυτή είναι η ταυτότητά μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και τον προβάλλουμε», καταλήγει η κ. Παπαθωμά.

ethnos

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο