Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Από τις 31 Οκτώβρη 2015, έξι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε επιχειρήσεις της Θήβας ζητάμε να εγγραφούμε μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων επαρχίας Θηβών - Σχηματαρίου - Οινοφύτων, με την Πρόεδρο του σωματείου (κυρία Σκαλή)να μας αποφεύγει συστηματικά.

Στις 8 Ιανουαρίου 2016, αναγκαστήκαμε να της δώσουμε συμπληρωμένες Αιτήσεις μας, τις οποίες κοινοποιήσαμε και στον Πρόεδρο του ΕΚ Θήβας. Για το θέμα της μη εγγραφής μας, στις 25/1/2016 κάναμε και παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΘ. Τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ μας απάντησαν ότι το ζήτημα είναι αποκλειστικά θέμα του σωματείου, ότι δε γνωρίζουν κάτι, κλπ.



        Εντελώς τυχαία, στις 23/2/2016 πληροφορηθήκαμε  ότι το Σωματείο θα έκανε εκλογές το τριήμερο 23 - 24 - 25 Φλεβάρη. Χωρίς να έχει δημοσιευτεί καμία απολύτως πρόσκληση Εφορευτικής Επιτροπής ή Απόφαση Γενικής Συνέλευσης.

        Την ίδια ημέρα πήγαμε στο χώρο των εκλογών, όπου συναντήσαμε τα μισά μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΕΚΘ, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να κάνουν εκλογές.

        Σε αντίθεση με το Καταστατικό του σωματείου και το νόμο, δεν είχε προηγηθεί Γενική Συνέλευση ενώ το ψηφοδέλτιο για όλα τα όργανα ήταν έτοιμο, χωρίς να έχει εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή (που είναι η μόνη αρμόδια για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου).

        Παρά τις απανωτές παρατυπίες, με ευθύνη και του Δικαστικού Αντιπροσώπου, ξεκίνησε η εκλογή Εφορευτικής. Και πάλι, από τα 60 ταμειακά εντάξει μέλη που εμφάνισαν, ψήφισαν μόνο 18 (δηλαδή λιγότεροι από τη νόμιμη απαρτία).

        Αμέσως μετά, ξεκίνησε η ψηφοφορία. Τη στιγμή που το καταστατικό προβλέπει τη μεσολάβηση τουλάχιστον τριών ημερών μεταξύ της εκλογής της Εφορευτικής και των αρχαιρεσιών, ώστε να κατατεθούν οι υποψηφιότητες.

        Για όλα τα παραπάνω υποβάλαμε ένσταση κατά της διαδικασίας. Μετά από αυτό, η Πρόεδρος του Σωματείου ζήτησε με έγγραφό της να λήξει η διαδικασία και να γίνει καταμέτρηση. Τελικά η «διαδικασία» έληξε με 32 ψηφίσαντες και ανακοίνωση διακοπής των αρχιαιρεσιών.



        Καλούμε επιτακτικά την όποια Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων να κάνει το αυτονόητο χρέος της. Να δεχθεί εργαζόμενους ως μέλη του Σωματείου.

        Τόσο η Διοίκηση του Σωματείου, όσο και η πλειοψηφία του ΕΚΘ, που τους καθοδηγεί, να μη διανοηθούν να προχωρήσουν εκ νέου σε εκλογές τέτοιου τύπου. Γιατί οι ίδιοι οι τίμιοι εργάτες δε θα τους αφήσουμε.

        Να προχωρήσουν σε αρχιαιρεσίες σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου και το Ν. 1264/1982. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να δώσουμε πραγματική ζωή στο Σωματείο, που μπορεί και πρέπει να γίνει οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας.



Θήβα, 26/2/2016



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΗΒΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο