Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Πανηγυρική δικαίωση του Ανδρέα Βγενόπουλου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Με τη βούλα της Δικαιοσύνης κατέρρευσε η σκευωρία, η οποία είχε εξυφανθεί σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο. Τρία και πλέον χρόνια, από τη στιγμή που επιχειρήθηκε να γίνει ο κ. Βγενόπουλος, ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, όλες οι σε βάρος του κατηγορίες κατέπεσαν και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια διέρρεαν, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, κατηγορίες περί δήθεν ποινικών αδικημάτων, ενώ την ίδια ώρα αποκρύβονταν στοιχεία από την κυπριακή και ελληνική κοινή γνώμη.
AdTech Ad
Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε η υπ΄αριθμ. 1/22-2-2016 απόφαση της αρμοδίας Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις περί διάπραξης πιθανών αδικημάτων. Η αρμόδια Εισαγγελέας περαίωσε την Προκαταρκτική Εξέταση που διεξήχθη επί 3 περίπου έτη από διάφορους Εισαγγελείς σχετικά με καταγγελίες περί διάπραξης πιθανών ποινικών αδικημάτων που αφορούσαν την Λαϊκή Τράπεζα και τα στελέχη της κατά την περίοδο 2006-2011. Τα θέματα που εξετάσθηκαν καλύπτουν σχεδόν όλη τη δραστηριότητα της Τράπεζας εκείνη την περίοδο και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, όλες τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις, την αγορά και διακράτηση Ελληνικών Ομολόγων και την έκδοση Αξιογράφων Κεφαλαίου. Για όλα αυτά τα θέματα, η αρμόδια Εισαγγελεύς απεφάνθη ότι δεν υπάρχουν «ούτε καν ενδείξεις πιθανών ποινικών αδικημάτων».
Η Εισαγγελέας Εφετών έλαβε υπόψη της μεγάλο αριθμό ειδικών Εκθέσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίες είχαν παραγγελθεί αρμοδίως για να εξετασθούν πολλά επιμέρους θέματα, καθώς και Έκθεση Ειδικού Πραγματογνώμονα ο οποίος διορίστηκε με εισαγγελική παραγγελία και γνωμοδότησε εφ΄όλων των προς εξέταση δανειοδοτήσεων και των λοιπών θεμάτων που του ζητήθηκαν.
Τέλος, η Εισαγγελέας εξέτασε και περίπου 3.000 έγγραφα, τα οποία απεστάλησαν ηλεκτρονικά από τις Κυπριακές Αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής. Στα έγγραφα αυτά περιλαμβάνονται και έγγραφες πληροφορίες περί ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών των δήθεν υπόπτων με το συμπέρασμα, ότι «ουδέν μεμπτόν προκύπτει».
Ως προς το υλικό των ερευνών των Κυπριακών Αρχών που απεστάλη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν υπήρχε κανένας ισχυρισμός ή τεκμηρίωση περί δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις κατά τη χορήγησή τους, ενώ αντίθετα, η σχετική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία παραγγέλθηκε αρμοδίως, αποδεικνύει ότι όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν είχαν, κατά τη στιγμή της χορήγησής τους, σημαντικές υπερκαλύψεις.
Όπως τονίζει η MIG σε σχετική ανακοίνωση, «η σκευωρία που είχε στηθεί στην Κύπρο λοιπόν κατέρρευσε και οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της ΛΑΪΚΗΣ, δηλαδή τα όργανα και οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναδειχθούν με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου πλέον, πέραν της σημερινής ηθικής δικαίωσης, θα ακολουθήσουν για την MIG και άλλους Έλληνες επενδυτές οι χρηματικές αποζημιώσεις για την επένδυσή τους στην ΛΑΪΚΗ».

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο