Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

"ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ" ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΟΜΟΥ...

Το "καλό" με τα νεκροτομεία είναι ότι η μυρωδιά της πτωμαίνης δεν είναι αισθητή και, ούτως ή αλλέως, το εν αναμονή του νεκροτόμου πτώμα "αδιαφορεί" για τη όποια λιποθυμική δυσωδία.

Το ίδιο συμβαίνει και με την πολιτική νεκρότητα!..

Το "πολιτικό πτώμα" δεν αντιλαμβάνεται ότι πολιτικά πέρασε σε άλλη διάσταση. Δεν ενοχλείται ακόμα και για τη δυσωδία που αναδίδει η αποσύνθεσή του, πολύ περισσότερο όταν ως εν ζωή ον πολιτικό συνέβαλε και έχει εθιστεί στην αποπνικτικά δυσώδη κατάσταση της πολιτικής, δεν έχει "συναίσθηση" της αναμονής του νεκροτόμου και της μετέπειτα διαδικασίας του "ενταφιασμού" του στο...νεκροταφείο των αβέλτερων, ψευδομανών και ανιστόρητων της εγχώριας πολιτικής.


Και μόνο "νεκρόφιλοι" μπορούν να απολαύσουν τις κυβερνητικές δηλώσεις και αντιδράσεις. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, όπως το δίδυμο των προκατόχων τους Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, είναι ήδη δύο λείψανα της πολιτικής, οι οποίοι ωστόσο οδήγησαν μια ολόκληρη κοινωνία σε ημιθανή κατάσταση.

Η επίκληση των "πιέσεων" των δανειστών και της επιχειρούμενης "σκληρής" διαπραγμάτευσης με τις "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης, που στα πλακόστρωτα δρομάκια των Βρυξελλών,εντός γνωστών εστιατορίων γευσιλαγνείας, μεταξύ θαλασσινών εδεσμάτων και αφρώδους οίνου, έγιναν "ρόζ γραμμές" είναι απλώς η επικάλυψη.

Οι μέρες που διατρέχουμε δεν χαρακτηρίζονται από την...έξαρση της πάλης των λαικών στρωμάτων με τους...ανάλγητους "καπιτάλες", κατά τους μετασχηματισθέντες σήμερα αριστερούς των επιχρυσωμένων υποσχέσεων. Χαρακτηρίζονται από την έξαρση της πάλης με την πολιτική παράνοια, το ασύστολο ψέμα, τον πανικό στα όρια μάλιστα της τρομοκρατίας.

Βιώνουμε το κράτος του τρόμου και της πολιτικής παράνοιας με διαστροφική ανοχή, με στοιχεία πάντως δημοκρατικής επίφασης. Κι αυτός ο "τρόμος" είναι ύπουλος και καταλυτικός, γιατί εκπηγάζει από την αυθαίρετη βούληση των ολίγων ενάντια και στο λαό και στο κράτος.

Κι αυτοί οι ολίγοι προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την αυθαιρεσία επιστρατεύοντας και ευτελίζοντας "ευάλωτες" ανώτερες δικαστικές αρχές και θεσμούς, ενώ αδίστακτα εμπαίζουν οτιδήποτε ανθρώπινο κοινωνικά αναπνέει...

Οι φυλλορροούντες κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν επίμονα να πειθαρχήσουν τη σκέψη του λαού,εξασφαλίζοντας έτσι την "ασυλία" της ανευθυνότητας τους. Τούτο συνιστά τη μόνιμη πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Και τούτη η πολιτική πραγματικότητα βυθίζει ανέκλητα σε θρηνώδη απόγνωση την κοινωνία. Αποξενώνει τους πολίτες από το έρμα της ευθύνης και τους μετατρέπει σε μια δασκαλεμένη, πειθαρχημένη και άβουλη μάζα.

Ενας "συνωστισμός" πολιτικής βλακείας και προχειρότητας στο χειρισμό όχι απλώς που άπτονται της οικονομίας και της κρίσης, αλλά και των εθνικών μας θεμάτων. Μια κατάσταση κοινωνικής τελμάτωσης, που δεν επιτρέπει την έκρηξη ή έστω την εξανάσταση συνεπεία γενικής αποβλάκωσης ή καταστροφής και των πλέον πρωτογενών αντανακλαστικών της κοινωνίας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια θλιβερή κατάσταση. Με τα "λείψανα" της πολιτικής να αγνοούν την αποσύνθεσή τους και να δηλητηριάζουν την κοινωνία, ενώ μεγάλο μέρος των πολιτών να "εκτονώνεται" είτε με συμβάντα της καθημερινότητας, προσδίδοντας υπέρμετρες διαστάσεις, είτε με γίνονται άβουλα όργανα στα χέρια διεστραμμένων "φαντάρων" της τεχνικής πλύσης εγκεφάλου σ' όλα τα επίπεδα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο