Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

O Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς συμμετέχει στο Φόρουμ Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Με απόφαση της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Θεοδώρας Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημήτριος Βουρδάνος εκπροσωπώντας την  Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) συμμετέχει στο Φόρουμ Βιομηχανίας, ένα θεσμικό και πολιτικό “όργανο εθνικής συνεργασίας”,  με κύριο αντικείμενο τον σχεδιασμό ενός οδικού χάρτη άμεσων δράσεων για τη βιομηχανία και την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων της ελληνικής βιομηχανίας.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας στην εισήγηση του στην Ομάδα Εργασίας “Επιχειρηματικό Περιβάλλον”  ανέφερε ότι:


“H χώρα μας οφείλει να κινηθεί άμεσα προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση και για το σκοπό αυτό απαιτούνται διαρθρωτικές λύσεις με μετασχηματισμούς και μεταρρυθμίσεις, που να αντιμετωπίζουν το δομικό-παραγωγικό πρόβλημα. Ο κρίσιμος ρόλος της περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι να καταφέρει να εμπνεύσει και να αναδιατάξει τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας προϊόντων διεθνώς ανταγωνιστικών αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι σε ευθεία σύνδεση με την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας και αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις για όλους μας. Βασικός παρανομαστής των προτάσεων μας είναι το Υγιές Περιβάλλον λειτουργίας των Επιχειρήσεων στις Περιφέρειες της χώρας”.

Συνεχίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης  κατέθεσε αναλυτικές προτάσεις που αφορούν στο φορολογικό περιβάλλον, στο πτωχευτικό δίκαιο, στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, στην εποπτεία της αγοράς και στα Επιχειρηματικά Πάρκα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της 26ης  Φεβρουαρίου θα διαμορφωθεί η τελική εισήγηση της Ομάδας προς την  Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο