Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

Απαντώντας στην με αρ. 1144/13-11-2015 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από  το Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο, με θέμα «Ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας»,  σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Παρά την πλήρη κατεδάφιση που υπέστη το δημόσιο σύστημα υγείας από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προσπάθεια εξισορρόπησής του. Ενδεικτικά, στον τομέα του προσωπικού των νοσοκομείων προγραμματίζονται προσλήψεις για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.
           Ξεκινώντας με τις προκηρύξεις 916 θέσεων τακτικού προσωπικού (4Κ/2015 και 5Κ/2015 του ΑΣΕΠ), όπου βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα, με το διορισμό 617 επικουρικών ιατρών ανά την Επικράτεια μέχρι τις 31/12/2015, ενώ προγραμματίζεται εντός του Ιανουαρίου 2016 η προκήρυξη επιπλέον 570 ατόμων επικουρικού προσωπικού.
           Παράλληλα, παρατάθηκε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 η θητεία 1.100 ατόμων προσωπικού που υπηρετεί σε νοσοκομεία.
Ακόμα σας ενημερώνουμε ότι, προγραμματίζεται προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για 400 νοσηλευτές και 100 ιατρούς για τη στελέχωση μονάδων εντατικής θεραπείας.
           Επίσης, με την με αρ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ. ΕΓΚΡ./96/25883/20-8-2015 Απόφαση το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενέκρινε την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης δύο χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα (2.440) κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, για το έτος 2016, που είχε αιτηθεί το Υπουργείο με το αρ. Υ10β/Γ.Π.οικ. 59705/4-8-2015 έγγραφό του. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
           Το ΕΚΑΒ έχει αποστείλει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για τις περαιτέρω διαδικασίες διορισμού τους επιτυχόντες της προκήρυξης για τις 186 θέσεις. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμα δρομολογείται εντός του Φεβρουαρίου 2016 νέα προκήρυξη για επιπλέον 100 άτομα.
Στα πλαίσια των νέων προσλήψεων που θα γίνουν θα υπάρξει στοχευμένη κατανομή προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν τμήματα εξειδικευμένα και να ενισχυθούν οι ΜΕΘ, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, κ.τ.λ.
          Επιπλέον, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας έχει κινήσει τις διαδικασίες διορισμού για την κάλυψη των κατωτέρω θέσεων του κλάδου ιατρών ΕΣΥ του Γ.Ν. Θήβας:
-Μία θέση ιατρού ειδικότητας Καρδιολογίας
-Μία θέση ιατρού ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας   &
-Μία θέση ιατρού ειδικότητας Αναισθησιολογίας.
Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο ορθολογικής κατανομής του προσωπικού της, αποφασίζει την ένταξη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στο πρόγραμμα εφημερίας Ιδρυμάτων Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας περίθαλψης στα οποία απευθύνεται το σύνολο του πληθυσμού.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο

ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ:
1. Γρ. Υπουργού
2.Τμήμα Νομ. Πρωτ., Κοιν. Ελέγχου & Κωδικ.

            Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ             
                   


ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

Απαντώντας στην με αρ. 495/23-10-2015 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από  το Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο, σχετικά με ελλείψεις αγροτικών ιατρών σε Πλαταιές και Άρμα Βοιωτίας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Η Κοινότητα Άρματος του Δήμου Τανάγρας εξυπηρετείται από το μονοθέσιο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαιώνα του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου του ΓΝ Λιβαδειάς-ΓΝ Θηβών.  Στο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαιώνα υπηρετεί ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.
Το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταιών είναι μονοθέσιο.  Η θέση είναι κενή έπειτα από την από 6-3-2015 παραίτηση του ιατρού με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής που υπηρετούσε και πρόκειται να συμπεριληφθεί στην προσεχή προκήρυξη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου.
Η έλλειψη ιατρού στο εν λόγω Περιφερειακό Ιατρείο καλύφθηκε με πρωτοβουλία του Αναπλ. Διοικητή του ΓΝ Θήβας σε συνεργασία με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, όπου μετακινούν ιατρό του ΓΝ Θήβας και καλύπτει τις ανάγκες του Ιατρείου.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Βουλευτή  κ. Ε. Μπασιάκο

ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ:
1. Γρ. Υπουργού
2.Τμήμα Νομ. Πρωτ., Κοιν. Ελέγχου & Κωδικ.
3. Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων ΝΠ

                         
     Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ             





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο