Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Νέο κανόνι στην ένδυση;

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε γράψει κατά τακτά χρονικά διαστήματα αναφορικά με διάφορα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εισηγμένες εταιρείες, και όχι μόνο, και σε συνέχεια των πρόσφατων σχολίων μας αναφορικά με προβλήματα ρευστότητας σε εταιρείες του κλάδου ένδυσης, θα προχωρήσουμε σήμερα σε νέες πληροφορίες, οι οποίες και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου φαίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολο να ξεφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, μιας και η κατάσταση δείχνει ότι επιδεινώνεται συνεχώς.

          Έτσι λοιπόν στα προβλήματα της εταιρείας τα οποία γνωρίζουμε εδώ και μήνες, θα προσθέσουμε σήμερα αφενός τη σημαντική καθυστέρηση πληρωμών στους μισθούς των εργαζομένων, αφετέρου την αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων των πιστωτών. Ξεκινώντας από το πρώτο, μαθαίνουμε ότι ο σημαντικός αριθμός του προσωπικού της εταιρείας (ιδιαίτερα στα καταστήματα) δεν έχει ακόμα πληρωθεί για τον τρέχοντα μήνα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και μικρός αριθμός εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται πλέον 2
 μήνες απλήρωτοι, χωρίς να τους έχει καταβληθεί ούτε ο μισθός του Αυγούστου! Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και τους πιστωτές, μιας και η καθυστέρηση πληρωμής των προμηθευτών αγγίζει αρκετούς μήνες και, αν και δεν υπάρχει, προς στιγμήν, η πρόθεση να τραβήξουν το “σχοινί” (σφραγίζοντας μαζικά επιταγές), κάτι τέτοιο φαίνεται πολύ πιθανό έως σίγουρο να συμβεί τους επόμενους 2 με 3μήνες. Μάλιστα, το τελευταίο μας το επιβεβαίωσε και προμηθευτής της εταιρείας, ο οποίος με χαρακτηριστικό τρόπο μας είπε “εγώ σε δύο μήνες θα σφραγίσω όλες τις επιταγές της εταιρείας που έχω στα χέρια μου”. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, ενώ μια εκ των οποίων φαίνεται και έτοιμη να τραβήξει το “χαλί κάτω από τα πόδια” της εταιρείας.

<><><><>
<>
<><><><>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο