Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη: Πλησιάζει το τέλος του δικτάτορα


Γράφει ο


Δρ. Αθανάσιος Δρούγος
Προ ημερών στο εξωτερικό είπα σε ένα Λίβυο αξιωματικό – και εν μέσω δραματικών εξελίξεων στην Αίγυπτο – ότι πρέπει άμεσα να διώξετε τον πιο άθλιο δικτάτορα από όλα τα απαράδεκτα καθεστώτα του ιστορικού και αξιοπρεπούς αραβικού κόσμου. Κατ΄ ιδίαν – και επειδή μου είχε εμπιστοσύνη – μου είπε ότι «θα πάρει διαστάσεις κάποια στιγμή το θέμα, αλλά να θυμάσαι ότι η πτώση του δεν θα είναι χαλαρή τύπου Τυνησίας, αλλά ούτε της υπομονής που έδειξαν οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο». Του λέω συμφωνώ απόλυτα.




Προσωπικά κάνω λόγο για καθεστώς οικογενειακών δολοφόνων. Εγκληματικών στοιχείων. Αργά ή γρήγορα τελειώνει. Καθεστώς ντροπής μιας ξεπεσμένης τζαμαχιρίας και ενός παρανοϊκού συνταγματάρχη, που θα έπρεπε να είχε ανατραπεί από την επομένη του πραξικοπήματος του 1969.



Πρόκειται για τον άνθρωπο που εκκεντρικά μεταφέρει σκηνή όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό / έχει όλα τα μέλη της οικογένειάς του σε τομείς των μυστικών υπηρεσιών / υποστηριχτής μέχρι το 2004 της τρομοκρατίας σε Β. Ιρλανδία – Βασκωνία – ακραίες παλαιστινιακές οργανώσεις – Αμπού Νιντάλ – αποσταθεροποίηση αφρικανικών καθεστώτων - σχέσεις με αναρχοαριστερές ομάδες στην Ευρώπη – τροφοδότης παράνομων ενεργειών / χρηματοδότης του Μεγκράχι που τίναξε στο Λόκερμπι της Σκωτίας το αεροσκάφος της Panamerican / κατασκευαστής χημικών όπλων στην Ράμπτα / υπεύθυνος για την έκρηξη στον αέρα πάνω από την Σαχάρα γαλλικού αεροσκάφους / συνεργάτης του διαβόητου πυρηνικού μισθοφόρου Δρ. Χαν του Πακιστάν / και ο οποίος όταν τα βρήκε σκούρα για να επιβιώσει άνοιξε επαφές το 2005 με το Λονδίνο, με έμφαση στις βρετανικές πετρελαϊκές εταιρίες.



Για χάρη τους ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπράουν – και ενώ διαφωνούσαν οι ΗΠΑ – απελευθέρωσε τον Λίβυο τρομοκράτη του Λόκερμπι. Έχω πάνω από 20 βιβλία για τη Λιβύη του αρχιερέα των δολοφονικών αποσπασμάτων που σκότωσαν τους αντικαθεστωτικούς στις δυτικές πρωτεύουσες. Και λίγα λέω για αυτόν τον εκκεντρικό και ψυχοπαθή τύπο…



Το 1986 ο αείμνηστος Ρόναλντ Ρήγκαν έστειλε αεροσκάφη που χτύπησαν βάσεις του καθεστώτος, και στο παρά κάτι ξέφυγε το χειρουργικής ακρίβειας πλήγμα. Η επιχείρηση Ελ Ντοράντο Κάνυον.



Ο λόγος ήταν ότι αμφισβητούσε τα θαλάσσια όρια στον Κόλπο της Σύρτης, ενώ ήταν πίσω από τρομοκρατική ενέργεια σε βραδινό κέντρο στο Βερολίνο. Δεν μπορώ να ξεχάσω την κρίση στο Λονδίνο όταν στην δεκαετία του ‘80 (1984-Απρίλιος) από την λιβυκή πρεσβεία πράκτορες του Καντάφι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αστυνόμο Υβόν Φλέτσερ (αν θυμάμαι το όνομα καλά). Και λόγω της διπλωματικής ασυλίας οι δολοφόνοι και οι παρακρατικοί έφυγαν σαν κύριοι… Τα καθεστώτα Σαντάμ – Καντάφι – Ασσάντ και ορισμένα άλλα / και όλων των τάσεων και αποχρώσεων είναι καθεστώτα δολοφόνων…



Ο ηρωικός λαός της Λιβύης από την Βεγγάζη μέχρι την Τρίπολη και το Τομπρούκ έχει ξεσηκωθεί, εναντίον του Καντάφι, των διεφθαρμένων γιων του και των ξένων μισθοφόρων που χρυσοπληρώνει για να τον υπηρετούν. Πληροφορίες μου λένε ότι είχε εδώ και μια εβδομάδα αρχίσει να σκέπτεται την Βενεζουέλα του Τσάβες, την Ζιμπάμπουε του Μουγκάμπε, ή την Κούβα των αδελφών Κάστρο… δεν τον θέλουν ούτε οι ίδιοι οι Άραβες… Ο αγώνας των πατριωτικών δυνάμεων δεν είναι εύκολος. Χρειάζεται συνεχής δράση και θα υπάρχουν αρκετές απώλειες. Ο στρατός θα πρέπει να τον εγκαταλείψει. Και να μείνει με τους δικούς του και την Ουκρανέζα βοηθό του… Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αλλά αυτοί του καθεστώτος θα τα παίξουν όλα για όλα…





Δεν λησμονώ από Ανδρέα Παπανδρέου την Ελούντα (με τον Φρανσουά Μιτεράν για την ειρήνευση του Τσαντ!!) /Ασυναρτησίες και φληναφήματα. Ή τον Κάρολο Παπούλια που κάθε λίγο και λιγάκι ήταν στην Τρίπολη, γιατί τότε οι φίλοι μας ήταν ο Σαντάμ, ο Αραφάτ, ο Ορτέγκα, ο Καντάφι και ο Γιαρουζέλσκι. Βοήθειά μας!



Διπλωματία ασυναρτησίας και παρεούλας με ιδιόρρυθμους και αχρείους ψευτοεπαναστάτες… αλλά τελευταία και ο Γ. Α. Παπανδρέου (που τουλάχιστον είναι σύγχρονων αντιλήψεων) τον επισκέφθηκε συνολικά 2 φορές. Τι να πω! Ένα τρισάθλιο και εκκεντρικό δολοφόνο που αργά ή γρήγορα τελειώνει… Τα καθεστώτα του φόβου και του τρόμου θα πέσουν όλα μέσα στην διετία. Από το Μαγκρέμπ και ίσως μέχρι την Κίνα.



Και αυτές οι κινήσεις των πολιτών – που μας έχουν εντυπωσιάσει – έχουν και αλλού εφαρμογές και σε κάθε μορφής πολιτικό καθεστώς…



--Ο Δρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ είναι στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος –Ειδικός σε θέματα Διεθνούς Ασφαλείας-Τρομοκρατίας και Όπλων Μαζικής Καταστροφής.
www.drougos.gr
Δρ. Αθανάσιος Δρούγος
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο