Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αποκαλύψεις για ΜΙΤ και ΕΥΠ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΒΟΥTΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ



Ειδικού Συνεργάτη




Εντελώς τυχαία και συμπτωματικά η εφημερίδα Σαμπάχ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ισχυρίζεται ότι η τουρκική ΜΙΤ κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα Ελλήνων πρακτόρων αλλά και πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γεώργιος Αμουτζόπουλος, ο οποίος εργάζονταν σε τουρκική τράπεζα που εξαγοράστηκε από ελληνική τράπεζα αλλά και η Τουρκάλα σύζυγος του Μπιρντέμ Τσετίνκαγια ήταν από τα βασικά στελέχη αυτού του κυκλώματος. Το κατηγορητήριο που έχει ετοιμάσει το στρατοδικείο, αναφέρει ότι η ΜΙΤ άφησε να διαρρεύσουν εσκεμμένα πληροφορίες από τον Μάιο του 2009 για να καταφέρει να διαπιστώσει τον τρόπο που «φεύγουν» οι στρατιωτικές πληροφορίες προς την Ελλάδα. Όλη η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας (TUBITAK).



Είναι ύποπτη η χρονική στιγμή των αποκαλύψεων αμέσως μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου. Η υπόθεση είναι περίεργη και θέλει παρακολούθηση.



Βέβαια, ο «βεζίρης της Πύλης» έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους στη Δ. Θράκη. Συναντήθηκε εθιμοτυπικά με του τοπικούς άρχοντες Ξυνίδη και Γιαννακίδη. Μίλησε με τους μουφτήδες τους οποίους αναβάθμισε σε ισάξιους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Δήλωσε ότι στη Θράκη νιώθει σαν να βρίσκεται στην πατρίδα του και συνέχισε την περιοδεία του την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.



Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μπουτάρη είπε ότι είναι ερωτευμένος με τη Θεσσαλονίκη και απαίτησε να κατασκευαστεί τζαμί και Νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους.



Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου.



«Τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, υποδέχθηκε σήμερα (Πέμπτη 10-03-2011) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια της μισάωρης συζήτησής τους, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής να αυξηθεί η τουριστική κίνηση από Τουρκία προς την Ελλάδα, αλλά και οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων και ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για σειρά ταξιδιών που προγραμματίζει σε αστικά κέντρα της γείτονος.



Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους Μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης στην άσκηση των θρησκευτικών αναγκών τους, αλλά και για τη δημιουργία μουσουλμανικού κοιμητηρίου, το οποίο έχει ήδη προγραμματιστεί.



Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να καταστεί η Θεσσαλονίκη παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη στο θέμα της διατήρησης και ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης, συμπεριλαμβανομένης και της Οθωμανικής, ως μοχλό ανάπτυξης της πόλης».



«Είχα την ευχαρίστηση σήμερα να υποδεχθώ στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου. Συζητήσαμε για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά που έχουμε και επαναφέραμε το θέμα της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την πόλη της Σμύρνης, καθώς και τη δυνατότητα θαλάσσιας σύνδεσης των δύο πόλεων», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. «Συζητήσαμε επίσης τις προσπάθειες που κάνουμε για την συγκοινωνιακή σύνδεση της πόλης μας με την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη. Η Θεσσαλονίκη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους Τούρκους αδελφούς μας για επιχειρηματικές δραστηριότητες, τουριστικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές», κατέληξε.



Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως «η Θεσσαλονίκη είναι πολύ τυχερή που έχει έναν Δήμαρχο με όραμα», ενώ παρατήρησε πως οι δύο χώρες διανύουν περίοδο μεγάλης φιλίας και άρα παρουσιάζεται η ευκαιρία να στηθούν νέες γέφυρες φιλίας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης καθώς και Θεσσαλονίκης και Σμύρνης. «Δίνω το λόγο μου στον αγαπητό Γιάννη πως θα φροντίσω να προβάλω τη Θεσσαλονίκη, και πως σε κάθε προσπάθειά του για ανάπτυξη της πόλης αυτής, θα βρίσκομαι στο πλευρό του».



Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε πως θα παρακολουθήσει προσωπικά το θέμα της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη, ενώ υπογράμμισε πως θα απευθυνθεί στους αρμοδίους για την συγκοινωνιακή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη».



Η ανακοίνωση τα λέει όλα και δεν χρειάζεται να τη σχολιάσουμε περαιτέρω.



Πάντως ο κ. Νταβούτογλου πικράθηκε πολύ με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε ότι η Μουσουλμανική Μειονότητα δεν χρειάζεται «απρόσκλητους δικηγόρους του εξωτερικού». Την επόμενη φορά που θα έρθει ας είναι πιο προσεκτικός για να μην προκαλέσει το εθνικό συναίσθημα των Θρακιωτών ακόμα περισσότερο.

elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο