Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Και νέα Έκθεση – Καταπέλτης για την Αλβανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ουδεμία πρόοδος σημειώθηκε στην Αλβανία, στους βασικούς τομείς λειτουργίας του κράτους (Διοίκησης, Εγκληματικότητας, μεταρρυθμίσεων κλπ.), αναφέρει, μεταξύ άλλων, πρόσφατη Έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία παρακολουθεί τα πεπραγμένα στη γειτονική χώρα. Στην Έκθεση, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η Αλβανία, σαν χώρα υποψήφια, για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να δώσει περισσότερη έμφαση «στην προληπτική διάσταση της εγκληματικότητας και στην πάλη ενάντια στη δωροδοκία» και να υποστηρίξει την αύξηση και ανάπτυξη της ενεργούς αγοράς, προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία.





ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ…

Στην Έκθεση υπογραμμίζεται ότι δε σημειώθηκε καμιά εξέλιξη στους κατωτέρω τομείς:

• Δικαιώματα μειονοτήτων, πολιτιστικά δικαιώματα και προστασία των μειονοτήτων.

• Οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

• Τήρηση του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι διακρίσεις στην Αλβανία, σε όλους τους τομείς, μεταξύ των πολιτών, πρωτίστως της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – και όχι μόνο – συνεχίζονται:

«Οι ίσες ευκαιρίες, για όλους τους Αλβανούς υπηκόους – και η μη διάκριση – λείπουν, ή τουλάχιστον δεν γίνονται αρκετά ορατές», σημειώνεται περαιτέρω στην Έκθεση και τονίζεται ότι η εφαρμογή των αντιδιαβρωτικών μέτρων πρέπει να αποτελέσει για την αλβανική κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα, «διότι θα υπάρξει οπωσδήποτε δυσχέρεια στη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».





ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ…

Η Επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα πρέπει να εξετάσει και τα εξής θέματα:

Θρησκευτικά δικαιώματα. Επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας που είχε δεσμευθεί από το καθεστώς Χότζα.

Παραχάραξη και οικειοποίηση της Ελληνικής Ιστορίας, κυρίως σε σχέση με την Ήπειρο. Απαράδεκτα τα αναγραφόμενα στα οικεία λήματα του Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών: Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα… παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με την χάραξη των ελληνοαλβανικών συνόρων!





Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ…

Το καυτό θέμα του αριθμού της Ελληνικής μειονότητας, είναι «στην ημερήσια διάταξη» για την Αλβανία, καθώς το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί απογραφή του πληθυσμού. Σημειώνεται ότι η αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέδωσε ήδη στην αλβανική κυβέρνηση το σχετικό ερωτηματολόγιο. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής, η αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να καταγράψει αυτή τη φορά τόσο το θρήσκευμα όσο και την εθνικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία απογραφή στην Αλβανία, έγινε επί κυβερνήσεως Ιλίρ Μέτα (με το Σοσιαλιστικό Κόμμα), με κοινή χρηματοδότηση από την Ελλάδα (!) και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τότε, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα απείχε από την όλη διαδικασία, καθώς δεν θα αναγραφόταν το θρήσκευμα και η εθνικότητα.





ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή;

«Απολύτως τίποτε, ή μάλλον τιμωρεί (!) τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στην Κορυτσά – που έκανε το καθήκον του προς την πατρίδα του, προτρέποντας στους Βορειοηπειρώτες να λάβουν ενεργά μέρος στην απογραφή – για να ικανοποιήσει την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα (!)», λένε αξιωματούχοι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία και προσθέτουν:

Οι «Τσάμηδες», με την ανοχή – ή την προτροπή – των σωβινιστικών κύκλων της αλβανικής κυβέρνησης, ετοιμάζονται, τώρα που καταργήθηκε η βίζα, να γιορτάσουν την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα. Τι προτίθεται, άραγε, να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση; Θα αγνοήσει αυτό το φαινόμενο του άγριου σωβινισμού, για να μη «διαταραχθούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις;».

Από την Ελλάδα «περνάει» η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν δεν το αντιλαμβάνεται (ηθελημένα βέβαια) ο κ. Σαλί Μπερίσα, ας του το υπενθυμίζει, ενίοτε, η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση.




ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ
proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο