Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Έφιππη αστυνομία για τους μετανάστες στην Ιταλία

Σε επιδημία εξελίσσονται οι «αποδράσεις» των μεταναστών από τον καταυλισμό της Μαντουρίας στην Πούλια, με την ιταλική κυβέρνηση να αναθέτει την φρούρησή του στην έφιππη αστυνομία και σκηνές παραφροσύνης να εκτυλίσσονται παντού.





Στην Ιταλία επιβεβαιώνεται ότι σκοπός των μεταναστών που διαμαρτύρονταν, έκαναν απεργίες πείνας και διαδήλωναν προκειμένου να φύγουν από το νησί Λαμπεντούσα ήταν ακριβώς να βρεθούν στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να σκορπιστούν σε όλη τη χώρα.



Πριν προλάβουν καλά-καλά να μεταφερθούν στον καταυλισμό της περιοχής του Τάραντα, πραγματοποιήθηκαν ήδη τρεις μαζικές αποδράσεις – στην τελευταία έλαβαν μέρος τριακόσια άτομα.



Μπουλούκια μπουλούκια σκορπίστηκαν στους αγρούς με σκοπό να προσεγγίσουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της Όρια, προκειμένου να φθάσουν στον βορρά. Αστυνομικοί και καραμπινιέροι, με την βοήθεια της έφιππης αστυνομίας, ξεχύθηκαν ξοπίσω τους προκειμένου να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.



Οι μισοί κατάφεραν να φθάσουν ως την πόλη, όπου πραγματοποίησαν διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους, απαιτώντας να μην παραμείνουν στον καταυλισμό – στην Λαμπεντούσα διαδήλωναν για να μεταφερθούν στον καταυλισμό – αλλά να αφεθούν ελεύθεροι στη χώρα.



Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ένας μετανάστης γδύθηκε εντελώς τρέχοντας ολόγυμνος στους δρόμους, ενώ ένας άλλος σκαρφάλωσε σε ένα δένδρο απειλώντας να κρεμαστεί από ένα κλαδί του!



Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την φρούρηση του καταυλισμού έλαβαν εντολή από την υπηρεσία Αλλοδαπών να αναστείλουν τις άδειες που αρχικά είχε αποφασιστεί να δίνονται στους μετανάστες, ώστε να μπορούν να βγαίνουν στη διάρκεια της ημέρας. Η αναστολή των αδειών αποφασίστηκε όταν διαπιστώθηκε ότι οι «φιλοξενούμενοι» δεν επέστρεφαν στον καταυλισμό.

elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο