Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Για αποτραπείσα απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή μιλάνε οι Ρώσοι

Ένα ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ που αναφέρεται σε απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και η οποία αποτράπηκε κατόπιν επέμβασης της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών δημοσιεύουν αύριο τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Σύμφωνα με το έγγραφο των Ρώσων ο Καραμανλής ήταν στόχος κύκλων που ήθελαν να “αναβάλουν ή να ματαιώσουν την ενεργειακή και αμυντική πολιτική του, η οποία προσανατολιζόταν προς τη Μόσχα".





Αναφέρονται στην υπογραφή των αγώγων Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream, αλλά και στην υπογραφή της διακρατικής σύμβασης για τα TOMΑ BMP-3HEL που είχε αποφασιστεί έξι μήνες ενωρίτερα.



Σύμφωνα μάλιστα με όσα δημοσιεύει το περιοδικό επικαλούμενο το έγγραφο της FSB:



-Ομάδα της ρωσικής υπηρεσίας ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει επιχειρήσεις αντιπαρακολούθησης.





-Μεταξύ 20 και 25 Απριλίου 2008 η ομάδα αυτή ενεπλάκη με άτομα τα οποία παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό. Τα άτομα διέφυγαν αλλά στο όχημα που εγκατέλειψαν βρέθηκαν χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούσε ο Καραμανλής,πληροφορίες για τους άνδρες ασφαλείας του ,όπλα,κυάλια νυχτερινής οράσεως και εκρηκτικά!



-Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας όπως υποστήριζαν οι Ρώσοι περιελάμβανε τέσσερα σημεία:



1.Πολιτική αποσταθεροποίηση η οποία υποτίθεται επιτεύχθηκε με το Βατοπαίδι

2.Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιήθηκε με την υποβάθμιση της οικονομίας .

3.Κοινωνική αποσταθεροποίηση με κοινωνικές αναταραχές και τρομοκρατικές ενέργειες

4.Προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.



Παρόλα αυτά το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ επισημαίνει ότι η εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών δεν μπορεί να ελεγχθεί και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση.



Να πούμε ότι η FSB είναι αρμόδια για την αντικατασκοπεία στην Ρωσία και όχι για επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Η στρατιωτική υπηρεσία η GRU είναι αρμόδια για τέτοιες επιχειρήσεις όπως και άλλη μία υπηρεσία που αναλαμβάνει τις δύσκολες δουλειές...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο