Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Γ. Κακουλίδη 1 - 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25313 - 52150 / 1
FAX: 25313 – 52159


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας στέλνουμε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού "Η ΑΘΗΝΑ", του οποίου οι εργασίες άρχισαν χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Περιφερειάρχης


Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη στο 16ο Συνέδριο αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Σε μια εποχή που η πολιτική περνάει μια ξεκάθαρη κρίση και αμφισβητούνται αξίες και κεκτημένα ετών, είναι μια πραγματική πρόκληση ν’ ανταμώνουμε εμείς οι αιρετοί της  τοπικής αυτοδιοίκησης και οι εκπρόσωποι των κομμάτων με τις εκλεγμένες γυναίκες, τις συνοδοιπόρους μας στην πολιτική, τους ανθρώπους που διαμορφώνουν το όραμα εκεί που η δική μας λογική και το κουράγιο κάποιες φορές εξαντλούνται. Οι γυναίκες δεν είναι το άλλο μισό του φεγγαριού, είναι οι πρωτεργάτριες κοινωνικών κινημάτων, όπως έγινε με τις αμερικανίδες καπνεργάτριες, αυτές που συχνά δημιουργούν, διοργανώνουν, αποφασίζουν στα μετόπισθεν,  μέσα από έναν αγώνα δίκαιο και όμορφο, την ίδια στιγμή που στην εμπροσθοφυλακή εμφανίζονται άντρες.  

Στην πολιτική μου διαδρομή είχα τη χαρά αλλά έκανα και τη συνειδητή επιλογή να συνεργαστώ με γυναίκες και να διαπιστώσω από κοντά πόσο δύσκολες είναι οι προσωπικές τους πολιτικές διαδρομές και πώς ενίοτε αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό μέχρι και αμφισβήτηση από συνεργάτες και οικείους.   
Έχω κουβεντιάσει με γυναίκες αιρετές για τις δυσκολίες που συνάντησαν ακόμη και στο περιβάλλον τους όταν επέλεξαν και το δήλωσαν πως θα κατέβουν στον πολιτικό στίβο αλλά και τον προβληματισμό τους απέναντι στην άνυδρη ποσόστωση που θυμίζει σε ένα κάποιο βαθμό αυτό που ζήσαμε εμείς οι πολιτικοί που προερχόμαστε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, δηλαδή μια πορεία χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους.  

Η γυναίκα είναι εφευρετική και στην πολιτική, ικανή να διαχειρίζεται την καθημερινότητα αλλά και την κρίση το ίδιο πετυχημένα όπως διαχειρίζεται κάθε χώρο όπου ζει και κινείται. Πολυδιάστατη από τη φύση της, αποτελεσματική στη θέση που υπηρετεί, εντοπίζει τους τρόπους που θα κάνουν το περιβάλλον της ασφαλέστερο και λειτουργικότερο.
Ουμανίστρια, χωρίς να είναι ανεδαφική, ταυτόχρονα μεθοδική, νιώθει τις ανάγκες των πολιτών που υπηρετεί δίνοντας όμως σκληρές μάχες όταν χρειάζεται να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή που όλα κρίνονται από τις αγορές η γυναίκα πολιτικός είναι σε θέση να έχει ως αφετηρία της τον άνθρωπο και ως γνώμονα το ανθρώπινο με μια συλλογιστική που θα την ζήλευαν σύγχρονοι φιλόσοφοι.
Ταυτόχρονα, οι γυναίκες πολιτικοί είναι πρέσβειρες εκτός συνόρων της χώρας μας σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, με λαμπρό παράδειγμα αυτό της Μελίνας Μερκούρη.  
Άντρες και γυναίκες σχεδιάζουμε μαζί στη νέα εποχή της διοικητικής μεταρρύθμισης και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ενωμένοι απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει αλλά και στις διεκδικήσεις μας απέναντι στο κεντρικό κράτος, όταν κάποιες παλιές νοοτροπίες δεν επιτρέπουν να γυρίσουμε νέα σελίδα στην αυτοδιοίκηση.  
Υπηρετούμε μαζί τους θεσμούς της δημοκρατίας, ακούμε τον πολίτη μέσα από τραπέζια διαλόγου με θεσμοθετημένους φορείς, διεκδικώντας τη σύγκλιση. Άντρες και γυναίκες μαζί, σε σχέσεις τομών για ρηξικέλευθες προτάσεις σε μια εποχή που ο χάρτης της αυτοδιοίκησης καλείται ν’ αλλάξει όχι μόνο θεσμικά αλλά και επί της ουσίας.  

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι το 16ο Συνέδριο αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄Βαθμού φιλοξενείται στην Αλεξανδρούπολη, τόσο γιατί είναι μια ευκαιρία οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν όλο τον ηπειρωτικό Έβρο αλλά και την πανέμορφη Σαμοθράκη όσο και για τη σημειολογία της εκπροσώπησης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στο σχήμα της αιρετής Περιφέρειας από την Γωγώ Νικολάου, μια άξια πολιτικός και φίλη. Εξάλλου, η επιλογή της ως υποψηφίας μαρτυρά τον σεβασμό και την εκτίμησή μας στις ενεργές γυναίκες του τόπου μας. Το περιφερειακό συμβούλιο στελεχώνουν αξιόλογες κυρίες και η φωνή τους είναι πολύτιμη στα δύσκολα θέματα που ανακύπτουν και καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε. Ελπίζουμε την επόμενη φορά στην πρόσκληση της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης ν’ ανταποκριθούν ακόμη περισσότερες γυναίκες που μετρούν μια πετυχημένη πορεία στον επαγγελματικό στίβο αλλά και την προσωπική τους ζωή.

Συγχαρητήρια αξίζουν στις άξιες διοργανώτριες του συνεδρίου στις οποίες εύχομαι καλή επιτυχία και πολύ καλή διαμονή στην όμορφη Αλεξανδρούπολη.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο