Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΞΗ ΤΙΣ ΝΥΧΤΡΕΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝ

Κοντά στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και τα Kέντρα  Yγείας  Δικαίων και Ορεστιάδας,  προβλήματα που έχουν να κάνουν  με ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και σε σύγχρονο εξοπλισμό,  έρχεται να προστεθεί και αυτό της φύλαξης τις νυχτερινές ώρες , αφού έχουν απολυθεί οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη φύλαξη.       Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας  Ορεστιάδας όπου μια νοσηλεύτρια, μαζί με την φύλαξη των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού,    καλείται μόνη της  και με πολλούς  κινδύνους να αντιμετωπίζει  δύσκολα περιστατικά της  «νύχτας». Η αγανάκτηση των ......
εργαζομένων είναι απόλυτα δικαιολογημένη και  ενώ το  πρόβλημα έχει φτάσει στα άκρα,   ο Διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου  εδώ και 15 μέρες  δεν βρίσκει χρόνο !!!  να συναντηθεί μαζί τους και να συζητήσει το πρόβλημα.      Το ΚΚΕ έγκαιρα  είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας  και γενικότερα τις λαϊκές οικογένειες ότι,  η  πολιτική της ΕΕ , του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ  έχουν σαν στόχο να παραδώσουν  και το χώρο της υγείας στις δυνάμεις της αγοράς, στους επιχειρηματικούς ομίλους . Έτσι   με την πολιτική τους καθημερινά απαξιώνουν το Δημόσιο σύστημα υγείας.  
Την χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  δίνουν  τώρα με το « μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» που μεταξύ άλλων προβλέπει  την κατάργηση 3.000 κρεβατιών και 330 κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία, την παραχώρηση 500 κρεβατιών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, την συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων, τη μείωση του υγειονομικού προσωπικού, και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν   στα προηγούμενα μέτρα που αύξησαν τις πληρωμές για φάρμακα και εξετάσεις.  

Το ΚΚΕ καλεί  τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα να γυρίσουν την πλάτη τους στην πολιτική της ΕΕ –ΠΑΣΟΚ –ΝΔ , να συγκρουστούν με την πολιτική  τους που εμπορευματοποιεί τον κρίσιμο χώρο της υγείας και  να διεκδικήσουν:   

ΔΗΜΟΣΙΟ - ΔΩΡΕΑΝ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
28/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο