Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Δ.Τ. Επιχείρηση κατασβεσης

Με ένα οικοδομικό μηχάνημα τύπου γρέιντερ, δύο υδροφόρες και εθελοντές πυροσβέστες συμμετείχε ο Δήμος Θηβαίων σε επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς της Π.Υ. Θήβας,  που ξέσπασε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 29 Ιουλίου σε αγροτική έκταση με καλαμιές, 500 μέτρα δυτικά της κεντρικής πύλης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού.

Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα τυλίγοντας στις φλόγες μια ιδιωτική επιχείρηση με πλαστικά προς ανακύκλωση, κατακαίοντας τα μηχανήματα και τα οχήματά της και παλέτες επεξεργασμένων ανακυκλώσιμων υλικών που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Στις φλόγες παραδόθηκε και ένα παρακείμενο ποιμνιοστάσιο, ευτυχώς όμως οι ιδιοκτήτες του πρόλαβαν να βγάλουν έξω τα ζώα. Παράλληλα στάχτη έγιναν 15 περίπου στρέμματα αγροτικής γης.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θήβας με τέσσερα οχήματα και 15 πυροσβέστες, ενώ άμεσα έφτασαν άλλα τέσσερα οχήματα από τις Π.Υ. Λιβαδειάς, Οινοφύτων, Δερβενοχωρίων και Χαλκίδας, καθώς επίσης και μια υδροφόρα της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γ. Μουλικιώτη, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να συντονίσουν, με τις οδηγίες του διοικητή  της Πυροσβεστικής κ. Καραμπέτσου, τα οχήματα του Δήμου και της Π.Ε. Βοιωτίας που συμμετείχαν στην κατάσβεση, μέχρι το πρωί του Σαββάτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο