Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣ: Ο Εναλλακτικός Τουρισμός για την Ευρυτανία είναι κυρίαρχος αναπτυξιακός άξονας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσαν με επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:
«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»,
«Εναλλακτικός Τουρισμός» &
«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» την Πέμπτη 28-7-2011 και ώρα 19.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Καρπενήσι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Καραμπάς Βασίλης, αφού ευχαρίστησε την ΑΝ.ΔΙΑ για την πραγματοποίηση της Ημερίδας ενημέρωσης, έκανε αναφορά στο οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η περιοχή και η χώρα και στην ανάγκη πραγματοποίησης ευκαιριών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, γιατί μέσω αυτής θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η πολυπόθητη ανάπτυξη.
Η Καινοτομία είναι βασικό χαρακτηριστικό, το οποίο περιλαμβάνεται στα επιχειρηματικά σχέδια, κάνοντας τη διαφορά με το παρελθόν, δημιουργώντας υψηλή προστιθέμενη αξία και παράγοντας ανταγωνιστικά αγαθά, ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές και να αυξηθούν οι εξαγωγές.
Ο Εναλλακτικός Τουρισμός για την Ευρυτανία είναι κυρίαρχος αναπτυξιακός άξονας στον οποίο η Ευρυτανία στηρίζει πολλά. Καλούμε την ΑΝ.ΔΙΑ και σε άλλες τέτοιες συναντήσεις, όπως στην περιοχή του Δήμου Αγράφων, για να ενημερώσουμε όλους τους επενδυτές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα « Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών προτάσεων με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα της επιχειρηματικής ομάδας (παραγωγικές δεξιότητες, επιχειρηματικό ταλέντο, υψηλό/κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου κ.τ.λ.), καθώς επίσης την επιδίωξη εισόδου στις διεθνείς αγορές και τη προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας (51% μετοχών και διεύθυνση της επιχείρησης). Ένα πρόγραμμα με το οποίο η Πολιτεία επιδιώκει τη δημιουργία νέας γενιάς επιχειρήσεων, εισάγοντας την καινοτομία, την έρευνα και την επιστημονική γνώση στην παραγωγική διαδικασία. Ως χώρα, ανήκουμε στις πρώτες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών, ενστερνίζοντας παραγωγικές και μοντέρνες διεργασίες, αλλά δυστυχώς στις τελευταίες θέσεις στην επιχειρηματική αξιοποίηση αυτών.
Η Πολιτεία, μέσω αυτού του χρηματοδοτικού προγράμματος, έρχεται να στηρίξει την επιχειρηματική αξιοποίηση, ώστε να πραγματοποιηθεί το επιδιωκόμενο ποιοτικό άλμα στη βιοτεχνική και βιομηχανική παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών. Ως ΑΝ.ΔΙΑ, θα οργανώσουμε Ενημερωτικές Ημερίδες σε όλες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, στις οποίες εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον και επιθυμία ενημέρωσης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Δράσης της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Γκέτζος Μιχάλης, έκανε αναφορά στη δράση «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» η οποία αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) , για το οποίο αναμένεται προκήρυξη εντός των ημερών.
Τέλος, η κα Λυτάκη Μαριλένα προχώρησε σε ολιγόλεπτη παρουσία για το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός», το οποίο αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.) και βρίσκεται σε προδημοσίευση.
Ακολούθησε εκτενής και ουσιαστικός διάλογος, μεταξύ των συμμετεχόντων, επί του περιεχομένου των προγραμμάτων.
Τελειώνοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη της ΑΝΔΙΑ σε όλους τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να υποβάλλουν επενδυτικό σχέδιο για χρηματοδότηση στα προγράμματα που η ΑΝΔΙΑ διαχειρίζεται και ζήτησε την, χωρίς δισταγμό, επικοινωνία με τις υπηρεσίες της ΑΝΔΙΑ για κάθε διευκρίνιση σε πιθανά ερωτήματα που έχουν.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο