Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα στο δημόσιο

Περικοπές σε επιδόματα, πλαφόν στις ανώτατες αποδοχές δικαστικών και γιατρών του ΕΣΥ και παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 2% στους μισθούς του Δημοσίου ενεργοποιούνται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη.
Αναλυτικά, η απόφαση του κ. Σαχινίδη έχει ως εξής:
1. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ καθώς και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και των ΝΠΙΔ, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών. Εξαιρείται το προσωπικό που καταβάλλει την εισφορά υπέρ κλάδου ανεργίας.
2. Η απόφαση αυτή ισχύει από την 1-1-2011. Η ανωτέρω ειδική εισφορά, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα από 1-1-2011 έως 31-7-2011, κατανέμεται ισόποσα και συνεισπράττεται με τις εισφορές των επόμενων μηνών του έτους 2011.
3. Το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού και αποδίδεται στον Κωδικό Αριθμό Εσόδων (ΚΑΕ) 0828 “ Έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (2%) για την καταπολέμηση της ανεργίας”. Το εν λόγω ποσό παρακρατείται κατά την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας και των λοιπών πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων του μισθοδοτούμενου προσωπικού του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η απόδοση αυτού στον οικείο ΚΑΕ του κρατικού προϋπολογισμού γίνεται κάθε μήνα σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται για την απόδοση και των λοιπών κρατήσεων. Ειδικότερα, για τις δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ΝΠΙΔ, καθώς και τους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που δεν έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής της ΕΑΠ, η απόδοση της ανωτέρω κράτησης πραγματοποιείται στο τέλος κάθε μήνα μέσω των ΔΟΥ.
Επιδόματα
Από την 1η Ιουλίου 2011 μειώνονται :
- Κατά ποσοστό 50% το κίνητρο απόδοσης και το οποίο διαμορφώνεται μετά τη μείωση αυτή για υπαλλήλους που υπηρετούν σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ κατά κατηγορία,
α. ΥΕ στο ποσό των 28,50 ευρώ μηνιαίως,
β. ΔΕ στο ποσό των 32 ευρώ μηνιαίως,
γ. ΤΕ ή ΠΕ χωρίς πτυχίο στο ποσό των 40 ευρώ μηνιαίως,
δ. ΤΕ με πτυχίο ΤΕΙ ή ισότιμο στο ποσό των 45 ευρώ μηνιαίως και
ε. ΠΕ με πτυχίο Πανεπιστημίου ή ισότιμο στο ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως.
Τα ποσά των ανωτέρω περιπτώσεων α’ και β’ τα οποία προσαυξάνονταν κατά 10 ευρώ με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, μειώνονται σε 5 ευρώ.
- Κατά ποσοστό 30% το κίνητρο απόδοσης των Διπλωματικών υπαλλήλων και των εξομοιούμενων μισθολογικά με αυτούς
- Κατά ποσοστό 25% το ειδικό ερευνητικό επίδομα, για την εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας, καθώς και ταχύτερης και αποτελεσματικότερης προώθησης των ερευνητικών προγραμμάτων των Ερευνητών και των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων.
- Κατά ποσοστό 20%
α) το ειδικό ερευνητικό επίδομα, για την εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων των μελών Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων
β) το ερευνητικό επίδομα τεχνολογικής έρευνας των μελών Ε.Π. των Τ.Ε.Ι.
γ) το επίδομα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων του Επιστημονικού και Ερευνητικού προσωπικού του Κ.Ε.Π.Ε.
δ) το ειδικό ερευνητικό επίδομα των τακτικών καθηγητών και του λοιπού διδακτικού προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
ε) το ειδικό ερευνητικό επίδομα, για την εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων του επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και των μελών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
στ) το επίδομα Νοσοκομειακής απασχόλησης, απόδοσης και ειδικών συνθηκών άσκησης ιατρικού έργου των ιατρών του Ε.Σ.Υ. και των εξομοιούμενων μισθολογικά με αυτούς
ζ) το επίδομα αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των Αρχιερέων
η) το ειδικό επίδομα ναυτικής εκπαίδευσης και μεταπτυχιακής έρευνας των μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και όσων εκ των μελών του εν λόγω προσωπικού εξακολουθούν να διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 52 του ν.3205/2003,
θ) το ειδικό ερευνητικό επίδομα, για την εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων των μελών Δ.Ε.Π. και των μελών Ε.Ε.ΔΙ.Π. των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.)
ι) το ερευνητικό επίδομα του τακτικού διδακτικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και
ια) το ειδικό ερευνητικό επίδομα για την εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας των μελών Ε.Ε.ΔΙ.Π των Πανεπιστημίων
- Κατά ποσοστό 15%
α) το επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης των υποθέσεων, καθώς και αντιστάθμισης των δαπανών στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους οι Δικαστικοί Λειτουργοί (δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης, οργάνωση γραφείου)
β) το επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης των υποστηριζόμενων ενώπιον των δικαστηρίων υποθέσεων του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και αντιστάθμισης των δαπανών στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τα μέλη του κύριου προσωπικού του Ν.Σ.Κ.
γ) η πάγια κατά μήνα αποζημίωση των Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, λόγω των ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών, της απασχόλησής τους χωρίς ωράρια εργασίας, καθώς και για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και
δ) το ειδικό μουσικό επίδομα των Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής
- Κατά ποσοστό 10%
α) η ειδική πρόσθετη αμοιβή του ειδικού επιστημονικού προσωπικού των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών και το επίδομα αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας του ειδικού επιστημονικού προσωπικού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,
β) το επίδομα Ειδικής Απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα, Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος (Σώματα Ασφαλείας)
- Κατά ποσοστό 30% τα ποσά που προβλέπονται ως κίνητρο ή πριμ παραγωγικότητας από συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή διαιτητικές αποφάσεις ή κοινές υπουργικές αποφάσεις και καταβάλλονται σε προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι, εάν τα ποσά της παρούσας περίπτωσης υπερβαίνουν τα 200 ευρώ μηνιαίως, το εν λόγω ποσοστό μείωσης καθορίζεται σε 15%.
Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω μειώσεις θα υπολογιστούν στα μειωμένα, με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 1 του ν.3833/2010 και τις όμοιες της παρ.1 του άρθρου τρίτου του ν.3845/2010, ποσά, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την 1-6-2010.
Επίσης, επισημαίνεται ότι, το ανώτατο όριο της περ.α΄ της παρ.4 του άρθρου 2 του ν.3833/2010 (ανώτατο όριο Δικαστικών Λειτουργών και κύριου προσωπικού του Ν.Σ.Κ.) διαμορφώνεται, από 1-7-2011, στο ποσό των 8.314,56 ευρώ, ενώ το όριο της περ. β΄ της ιδίας παραγράφου και άρθρου (ανώτατο όριο γιατρών του Ε.Σ.Υ.) στο ποσό των 5.964,33 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο