Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία σχεδιάζει να ασφαλίζει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης μέσω της Ziraat Bank

H τουρκική τράπεζα Ziraat, στην Κομοτηνή, σχεδιάζει να προσφέρει παροχές από ασφαλιστικά ταμεία της Τουρκίας σε μουσουλμάνους της Θράκης.

Σύμφωνα με την τουρκόφωνη ιστοσελίδα azilinkca, ο γνωστός για τη δράση του στη Δυτική Θράκη, Τούρκος βουλευτής Αδριανούπολης, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε Δυτικοθρακιώτες που διαμένουν στην Τουρκία δήλωσε πως θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε «οι ομογενείς μας που ζουν στη Δυτική Θράκη να έχουν τη δυνατότητα με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού που θα οριστεί στην πορεία, στο κατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ziraat στην Κομοτηνή, να επωφελούνται από τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων».


Η συγκεκριμένη τράπεζα έχει ήδη επιτύχει την οικονομική διείσδυση στη Θράκη, με επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις μουσουλμάνων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της Ziraat Bank αποτελεί μία ακόμη επιθετική (όχι μόνο οικονομικά) ενέργεια κατά του Ελληνικού Κράτους και των Υπηρεσιών που αυτό διαθέτει προς την εξυπηρέτηση των πολιτών του. Δεδομένης όμως της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας, η τράπεζα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (Ziraat Bank) πέρασε στην "επίθεση" για να "εξασφαλίσει" τους μουσουλμάνους της Θράκης, ενώ στην πραγματικότητα επιδιώκει να πατήσει ακόμη πιό γερά στην Θράκη, διεισδύοντας στον κοινωνικό ιστό.

Άγνωστο, βέβαια, παραμένει τι είδους παροχές θα προσφέρονται και ποιό θα είναι το τίμημά τους, όπως άγνωστο είναι το πως θα αντιδράσουν οι μουσουλμάνοι απέναντι στην Ελληνική Πολιτεία η οποία με βάση το νόμο θα ζητήσει να καταβάλλονται κανονικά οι κρατήσεις - μερίσματα στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία. Εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην εφαρμογή του νόμου, τότε η προσφορά της "Ziraat Bank" καθίσταται ασύμφορη κι ενώ δεν θα εφαρμοστεί θα έχει ήδη ικανοποιήσει τον επικοινωνιακό της στόχο, δηλαδή την "απόδειξη" της μέριμνας που έχει η Άγκυρα για τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Όμως, το μέγα ζητούμενο είναι η αντίδραση που θα έχουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης στην περίπτωση που η κυβέρνηση απαιτήσει την συμμετοχική τους συνεισφορά στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία. Πώς θα αντιδράσουν; Μήπως αντιδράσουν καταγγέλοντας την Ελλάδα ως χώρα που καταπιέζει τα δικαιώματά τους και τους στερεί την δυνατότητα επιλογής ασφάλισης (ιατρικής, περίθαλψης, γήρατος); Μήπως θα περάσουν σε περισσότερο δυναμικές κινητοποιήσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας;

Το σχέδιο "απαλλοτρίωσης" της Ελληνικής Θράκης από την Τουρκία, συνεχίζεται. Όμως και η απάθεια των Αθηνών ταυτόχρονα γιγαντώνεται. Δεν θα αναρωτηθούμε για το εάν ο Τούρκος βουλευτής Αδριανούπολης, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, αναλογίσθηκε το μερίδιο ευθύνης που έχει η πρότασή του. Μπορεί ως Τούρκος πολίτης και βουευτής να σκέφτεται και να λέει οτιδήποτε θέλει, ακόμη και για την Ελληνική Θράκη. Εμείς, θα τολμήσουμε να ρωτήσουμε την Ελληνική κυβέρνηση: Η Θράκη συνεχίζει να συμπεριλαμβάνεται στον γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας, μόνο τυπικά; Μήπως ήρθε η στιγμή εκείνη που η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να τοποθετηθεί μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού στο φαινόμενο των συνεχών πλαγίων επιθέσεων που γίνονται και που αφορούν την Ελληνικότητα της Θράκης και των κατοίκων της;

Ποιός και πότε θα κατανοήσει, άραγε, πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν βρίσκεται στα σύνορα, αλλά κατοικοεδρεύει στην πρωτεύουσα της χώρας, στην Αθήνα;

Διαβάστε το σχέδιο άλωσης της Θράκης από την Άγκυρα. Πραγματοποιείται σήμερα και -δυστυχώς- χωρίς καμία αντίδραση (ούτε καν τυπική) από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο