Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με την Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη για το Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου

       Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλο το ενδιαφέρον του  Αρχιεπισκόπου για  την στέγαση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αρχιεπισκοπή, η βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη προκειμένου να ζητήσει την συνδρομή, βοήθεια και συμπαράσταση του για την στέγαση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου.
Το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζει πάνω από 200 μαθητές με τον αριθμό αυτό να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Μάλιστα, επικείμενης της κατάργησης ή της συγχώνευσης  του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων) του κυριότερου οργανισμού στέγασης σχολικών μονάδων και λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η οικονομία της χώρας μας, η ανέγερση του σχολικού κτηρίου στο Δήλεσι είναι άπιαστο όνειρο. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των μαθητών και η έλλειψη κατάλληλων και λειτουργικών χώρων καθιστά απολύτως αναγκαία την ανέγερση σχολείου στην περιοχή αυτή που εξελίσσεται ραγδαία..
Η κ.  Τσόνογλου ζήτησε την συνδρομή του Αρχιεπισκόπου, του οποίου η ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα έχει αποδειχθεί έμπρακτα και κατ’ επανάληψη όχι μόνο στην Βοιωτία αλλά και στο πανελλήνιο, ώστε να επιλυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες οικογένειες στην περιοχή του Δηλεσίου.
Ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε με μεγάλη προσοχή και αμέσως δραστηριοποιήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  προκειμένου να βρεθούν λύσεις τονίζοντας για μια ακόμη φορά «ότι η εκκλησία δεν θα παραμείνει αδιάφορη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο