Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Τα γκράφιτι της άνοιξαν τις πόρτες του Κορυδαλλού – Πως απέδρασε η “αμαζόνα” των “Ροζ Πάνθηρων”

Πως η 43χρονη κατάφερε να πείσει τη διοίκηση των φυλακών να ζωγραφίσει τους τοίχους. Άγνωστο παραμένει ακόμη το πως ο συνεργός της κατάφερε να περάσει όπλο μέσα στις φυλακές.

Την αποκαλούσαν “γυναίκα αράχνη” για τη δράσης της στο ελληνικό “παράρτημα” της διαβόητης διεθνούς σπείρας των “Ροζ Πάνθηρων”. Χθες η πρώην μπασκετμπολίστρια από τη Σερβία κατάφερε να μετατρέψει τον ιστό της σε σχοινί απόδρασης από τον Κορυδαλλό όπου βρισκόταν προφυλακισμένη για την υπόθεση ληστειών σε βάρος κοσμηματοπωλείων στην Ελλάδα.

Και για πρώτη φορά στα χρονικά των φυλακών Κορυδαλλού, μία γυναίκα κρατούμενη κατάφερε να αποδράσει από το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, προκαλώντας για άλλη μία φορά χιλιάδες ερωτήματα για την ασφάλεια και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Πρόκειται για την Μάρθα – Ολιβέιρα (Όλια) Τσίρκοβιτς, από την Σερβία. Η 43χρονη ήταν κρατούμενη από τα μέσα Μαρτίου όταν αξιωματικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν συλλάβει τον 36χρονο σύντροφο της ύστερα από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Καλλιθέα. Την είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί στο σπίτι τους στον Χολαργό. Στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί τότε ένα πιστόλι μάρκας Zastava με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια, ένα σπρέι πιπεριού, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, αντικλείδια, καθώς και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά την προφυλάκιση της στον Κορυδαλλό η 43χρονη ήταν... τύπος και υπογραμμός. Σύμφωνα με πληροφορίες με τη συμπεριφορά της είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Μάλιστα είχε πείσει την διοίκηση ότι θα δημιουργούσε γκράφιτι στους τοίχους των φυλακών που θα έδιναν άλλο τόνο στο μουντό φόντο του σωφρονιστικού καταστήματος. Είχε κιόλας ξεκινήσει να ζωγραφίζει στο διοικητήριο και συγκεκριμένα στο θυρωρείο.

Εκεί βρήκε την ευκαιρία να οργανώσει τη διαφυγή της. Με την αιτιολογία ότι ήθελε να παραλάβει χρώματα από γνωστό της πρόσωπο, έπεισε την σωφρονιστική υπάλληλο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον χώρο να ανοίξει την πόρτα παρά τα όσα αντίθετα προβλέπει ο κανονισμός του σωφρονιστικού καταστήματος. Όταν έφτασε ο νεαρός, η σωφρονιστική υπάλληλος προχώρησε για να ελέγξει το κουτί εάν όντως έχει χρώματα και όπως η ίδια αναφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι από το πίσω μέρος όπλου, ενώ άρχισαν να την χτυπούν και οι δύο έως ότου έπεσε κάτω χωρίς τις αισθήσεις της.

Τότε ακριβώς βρήκαν την ευκαιρία οι δύο και κατάφεραν να αποδράσουν, ενώ χιλιάδες ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός πώς κατάφερε ο φίλος της κρατούμενης να περάσει από τις φυλακές Κορυδαλλού το όπλο.

Με αστραπιαίες κινήσεις η 43χρονη κατάφερε να βγει από την κεντρική πόρτα των φυλακών και να γίνει άφαντη στο λεπτό. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εντυπωσιακή Σέρβα και ο συνεργός της διέφυγαν με μηχανή.

Έχει σημάνει πάντως συναγερμός στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της κρατούμενης, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πάντως, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη, η σωφρονιστική υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.


Η εντυπωσιακή γυναίκα, όπως την χαρακτηρίζουν όσοι την γνωρίζουν, έλαμψε στη δεκαετία του '90 στα μπασκετικά παρκέ με τις φανέλες γνωστών ομάδων όπως του Παναθηναϊκού και του Παγκρατίου. Η γυναίκα αυτή έχει ύψος 1,93 ξανθιά και θεωρείτο η αμαζόνα της γνωστής σπείρας των ληστών.

Όταν η καριέρα της τελείωσε στράφηκε στη δεύτερη “αγάπη” της, τα κοσμήματα. Και επειδή το “σπορ” είναι ακριβό σκαρφίστηκε διάφορους τρόπους για να τα αποκτήσει. Η δεύτερη “καριέρα” της διήρκεσε μέχρι τον Μάρτιο οπότε συνελήφθη στα λημέρια της, στον Χολαργό, ως μέλος της οργάνωσης “Ροζ Πάνθηρες”. Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της βοηθούσε να πείθει ως... σύζυγος επιχειρηματία. Έμπαινε στα κοσμηματοπωλεία εκδηλώνοντας δήθεν ενδιαφέρον για πανάκριβες συλλογές αλλά σκοπό είχε να “τσεκάρει” τα συστήματα ασφαλείας. Όταν ολοκλήρωνε την “έρευνα” της, ενημέρωνε τον σύντροφο της για τον τρόπο που έπρεπε να δράσει για να “γδύσουν” το μαγαζί.

NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο