Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Γυναίκες, Πολιτισμός και απασχόληση στο Γκάζι

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε στις 4/7/2012, την καλά οργανωμένη από
την ΜΙΛΗΤΟΣ, ανταλλαγή εμπειριών στα πλαίσια του έργου WO. M. EN. Mechanism (WOmen Mobility ENhancement Mechanism- Μηχανισμός WO.M.EN, Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την βελτίωση της Κινητικότητας των Γυναικών μέσω της δια βίου ανάπτυξης των επαγγελματικών δεξιοτήτων).
Το έργο, με συντονιστή το Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Αττικής-BIC, και εταίρους: την Περιφέρεια Αττικής, την Μίλητος-Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες, την Irecoop Veneto και την Περιφέρεια Veneto, είχε διάρκεια 24 μηνών (2010-2012) και επιδότηση 292.000€ από την Ευρ. Επιτροπή /Γεν. Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών (VP/2009/007 Καινοτόμα Προγράμματα για την Κινητικότητα των Εργαζομένων στην ΕΕ). www.womenproject.eu
Εξαιρετικές οι παρουσιάσεις και φιλότιμες οι προσπάθειες αποτύπωσης παραδειγμάτων, χωρίς όμως εύκολα διαθέσιμα τα εργαλεία ανάπτυξης δεξιοτήτων των γυναικών, ιδιαίτερα με την σχεδόν πλήρη απουσία των γυναικών της υπαίθρου, που φαίνονται σαν πλήρως εγκαταλελειμμένες στην τύχη τους.
Από το δελτίο του έργου διαβάζουμε ότι ο Μηχανισμός WO.M.EN. θα απαρτίζεται από συμπληρωματικά και «συνεργαζόμενα» μεταξύ τους συστήματα και μεθοδολογικά εργαλεία, μέσω των οποίων:
Θα προσδιορίζονται, θα αναλύονται εις βάθος και θα αξιολογούνται τα προσόντα και οι δεξιότητες του ατόμου.
Θα προάγεται και θα διευκολύνεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού/ανα-προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ατόμου καθώς και των προσωπικών στάσεων/διαθέσεων, των αναγκών κ.λπ.
Θα υποστηρίζεται ο αποτελεσματικός σχεδιασμός (και η παρακολούθηση και αξιολόγηση) δράσεων που σχετίζονται με την προσωπική ανάπτυξη και τη διαρκή βελτίωση των εργασιακών δεξιοτήτων.
Θα προωθείται η βέλτιστη χρήση των δυνατοτήτων του κάθε ατόμου (προς όφελος τόσο του ιδίου, όσο και του εργοδότη).
Τώρα που ολοκληρώθηκε το έργο εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν από τις συναντήσεις και τα φόρουμ του έργου, και θα μπορέσουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να τα δούμε να δουλεύουν για την βελτίωση της κινητικότητας των γυναικών. Ακόμη αναζητούμε παρόμοια εργαλεία να είναι διαθέσιμα και για τις γυναίκες της υπαίθρου, οι οποίες μέχρι σήμερα αντιμετωπίσθηκαν ως ομάδα-target group σε πολλά έργα και χρηματοδοτηθείσες πρωτοβουλίες, και παραμένουν ακόμα ομάδα-στόχος για πειραματισμούς, χωρίς μέχρι στιγμής να καταγράφεται βελτίωση των συνθηκών της επαγγελματικής απασχόλησης των γυναικών της υπαίθρου, ανάλογη τουλάχιστον των εξόδων που έγιναν.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο