Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέτζο

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέτζο για το θέμα του Νοσοκομείου Θήβας.


Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέτζο απέστειλε, στις 9 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2012.

Παράλληλα τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2011 από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου αφενός να εκφράσει την αντίθεσή του σε ότι σχεδιάζεται αφετέρου για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Του γνωστοποίησε επίσης όλες τις προηγούμενες σχετικές επιστολές, που είχε στείλει στους προκατόχους του, στις οποίες αναφέρονται οι πολύ σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο Νοσοκομείο της Θήβας, τη δέσμευση του τότε Υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Θήβας, καθώς και πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων, ζητώντας από τον Υπουργό συνάντηση προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα επί του θέματος.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων:

«Κύριε Υπουργέ

          Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω – αναφέρω, μετά τις εκ νέου ανακοινώσεις για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, ότι μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Θήβας αλλά και στις γύρω από αυτήν περιοχές η ενδεχόμενη (σχεδιαζόμενη) τροποποίηση της μορφής του Νοσοκομείου της Θήβας.  
 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων όταν ξεκίνησε το όλο θέμα το 2011, σε διαδοχικές συνεδριάσεις του με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης, εξέδωσε ψηφίσματα διαμαρτυρίας και αντίθεσης προς την σχεδιαζόμενη αλλαγή της λειτουργίας του Νοσοκομείου καθώς δεν είχε από καμία πηγή, επίσημη πληροφόρηση. Στη συνέχεια φορείς και Δημότες πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στο χώρο του Νοσοκομείου και στην πλατεία της Θήβας.
          Με τις σχετικές επιστολές (επισυνάπτονται σε Φ/Α) αναφέρθηκαν προς το Υπουργείο Υγείας όλα όσα αφορούν το Νοσοκομείο Θήβας, τα οποία και αξίζει να τεθούν και υπόψη σας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας και τα οποία φυσικά θα πρέπει να αξιολογηθούν ανάλογα. Στις 28-6-2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Υφυπουργό κ. Τιμοσίδη όπου τέθηκαν οι θέσεις μας και ακούστηκε από στόματος του κ. Υφυπουργού ότι ¨Δεν χάνει το Νοσοκομείο της Θήβας   τίποτα, δεν υποβαθμίζεται τίποτα, ενισχύεται και θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του με την πρόταση που θα κάνουμε¨.
         Έκτοτε δεν είχαμε κάτι νεώτερο μέχρι πριν λίγες ημέρες (περίπου ένα μήνα) όταν το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο με  ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε.
         Άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλων των φορέων αφού συζήτησε το θέμα, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος το οποίο και υποβάλλεται συνημμένα.
          Κύριε Υπουργέ
     Πέραν των παραπάνω αναφερομένων και με γνώμονα το κοινό καλό και μάλιστα στη δύσκολη σημερινή κατάσταση όπου η πατρίδα, οι Δήμοι και οι Δημότες δοκιμάζονται σκληρά, επιθυμώ και παρακαλώ για τα ακόλουθα:
α. Να ληφθούν υπόψη τα αναφερόμενα στις σχετικές επιστολές τα οποία αφορούν τις θέσεις μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών, προκειμένου οι δικαιολογημένες ανησυχίες όλων των κατοίκων της περιοχής ευθύνης αυτού να γίνουν ελπίδα κατά τη διάρκεια της θητείας σας στο Υπουργείο.
β. Να προγραμματισθεί συνάντηση μαζί σας στο Υπουργείο προκειμένου δια ζώσης να τεθούν όλα τα ζητήματα επί του θέματος.
Πρέπει επί τέλους, κάτι που έλειπε μέχρι σήμερα, τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους, να λέγονται αλήθειες. Ως Δήμαρχος και ως τοπική κοινωνία ανησυχούμε και έχουμε τουλάχιστον το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ενημερωθούμε αφού προγραμματίζονται δραστηριότητες στην περιοχή μας ερήμην της τοπικής κοινωνίας.
Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ θερμά».  


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

          Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στην τακτική του συνεδρίαση της 1ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει για την πορεία και τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας μετά από αίτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και Αναπληρωτή Διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς- Θήβας κ. Σβίγγου,

Κατά τη συζήτηση παρευρέθησαν και ανέπτυξαν τις απόψεις τους, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ψυχογιός, ο Διοικητής των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς- Θήβας κ. Γκιζίμης, από πλευράς του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου αυτού κ.κ. Σκουμπουρδής και Γεωργακόπουλος, επίσης μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, από πλευράς των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαπέτρου, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Πρωτόπαπα και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Ζέρβας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Νοσοκομείο Θήβας εκ του ότι αυτό λειτουργεί σύμφωνα με το Νόμο υπό ενιαία διοίκηση με το Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Επίσης ενημερώθηκε για την υποστελέχωση αυτού σε σοβαρούς τομείς με αποτέλεσμα ακόμα και οι επιπρόσθετες εφημερίες του Νοσοκομείου να καλύπτονται από ιατρούς με εντολή του Διοικητή, λόγω του ότι δεν  υπάρχει καθημερινή κάλυψη ειδικευμένου ιατρού σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα εργαστήρια του Νοσοκομείου να λειτουργούν μόνο τις πρωινές ώρες και με σοβαρές ελλείψεις, που δεν επιτρέπουν να γίνονται βασικές εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις, ενώ Τμήματα αυτού, όπως το Χειρουργικό και το Καρδιολογικό, να υπολειτουργούν.  
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από μακρά διαλογική συζήτηση, αφού άκουσε όλες τις απόψεις που αναπτύχθηκαν, επιβεβαιώνοντας και προηγούμενες αποφάσεις του


ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΑΠΑΙΤΕΙ

Α. Την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας, με τη στελέχωση αυτού σε Επιστημονικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό  και τη γενναία αύξηση της χρηματοδότησής του, ώστε το Νοσοκομείο, με την άριστη κτηριακή υποδομή που διαθέτει, να μπορέσει, επιτέλους, να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της πολυπληθούς περιοχής μας σε παροχή Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης (Τρίτος Δήμος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έδρα Στρατοπέδου, Γυναικείων Φυλακών, Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών, αποτελεί Βιομηχανική Ζώνη, ενώ από αυτόν διέρχεται η Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας), και να ανταποκριθεί στους σκοπούς του για Δημόσια Δωρεάν Υγεία.
Β. Τη μεταβολή του υπάρχοντος Νομοθετικού πλαισίου, ώστε η Διοίκηση, Οργάνωση, ο συντονισμός και ο έλεγχος του Νοσοκομείου Θήβας να γίνεται με τρόπο Αυτόνομο, που να λαμβάνει υπόψη  τις πραγματικές ανάγκες του, για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτού.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                         ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΑ ΜΕΛΗ
Π.ΓΕΛΕΚΑΣ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Π.ΜΙΧΑΣ
Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
Γ.ΣΔΟΝΑΣ
ΑΛ.ΣΤΑΪΚΟΣ
Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΙΚ.ΧΑΤΖΙΝΑ
Ν.ΣΒΙΓΓΟΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΕΥΑΓΓ.ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Δ.ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
Λ.ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο