Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Δεν έπεφτε καρφίτσα κάτω, στην εκδήλωση του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι!!

Μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου είχε η εκδήλωση του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21ης  Αυγούστου μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.
φωτογραφίες Βοιωτικό περισκόπιο

Για περίπου τρεις ώρες, οι πολίτες της Θήβας παρακολούθησαν ένα πολύ ωραίο μουσικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Το κρασί και η μπύρα έρεαν άφθονα, και σε συνδυασμό με το λαμπερό φεγγάρι και την μουσική, δημιούργησαν μια πανδαισία απόλαυσης, και ένα όμορφο περιβάλλον που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους παρευρισκομένους.
φωτογραφίες Βοιωτικό περισκόπιο

Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος κ.Δημήτρης Σοβατζής και μεταξύ άλλων τόνισε την άξια σχολιασμού απουσία της Δημοτικής Αρχής, ενώ και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας έπραξε το ίδιο, με ζωγραφισμένη την απογοήτευση στο πρόσωπό του για την απουσία του Δημάρχου Θηβαίων. «Του χρόνου ευτυχώς θα είναι άλλος Δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του.

Αρνητικά σχόλια υπήρξαν και για το θεοσκότεινο και κλειστό μουσείο, την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα όλα τα μουσεία παρέμειναν ανοιχτά για τη γιορτή του πολιτισμού, να τα απολαύσει ο κόσμος.

Αρνητικά σχολιάστηκε το κλειστό μουσείο και από μια ομάδα ξένων επισκεπτών, που βρέθηκαν στην Θήβα για την εκδήλωση.

Οι πολίτες της Θήβας που για αυτούς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την όμορφη βραδιά που διοργάνωσε ο σύλλογος , ενώ ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας δήλωσε ότι από του χρόνου η εκδήλωση αυτή θα έχει την μορφή φεστιβάλ.

Το μήνυμα που έστειλε και διαβάστηκε στην εκδήλωση ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος:

 «Αγαπητοί φίλοι και φίλες το Αυγουστιάτικο φεγγάρι καταυγάζει τον ουρανό της Θήβας και τα σπουδαία μνημεία της χιλιάδες χρόνια τώρα, καθώς το νήμα της ζωής στην πόλη του Κάδμου συνεχίζει στην πορεία του τα πεπρωμένα του Ελληνισμού. Με τις μικρές δυνάμεις μας, με το Φροντιστήριο της Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας διακονούμε την παράδοση αυτής της Ιερής Πόλης, σεμνοί Ιεροφάντες ένδοξων ή τραγικών μορφών της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Η συνείδηση συνυφασμένη με τη γνώση διασφαλίζει τη συνέχεια της ιστορικής πορείας του Έθνους μας στην οποία η πόλη της Θήβας υπήρξε φωτεινό μετέωρο. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στο χρέος μας να συντηρήσουμε τα έργα των πατέρων μας, των προγόνων μας απέναντι σε όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες και να εμφυσήσουμε στη νεολαία μας τα ιδεώδη που ανέδειξαν τη φυλή μας παιδαγωγό και εκπολιτιστή της Παγκόσμιας Κοινωνίας».

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Θεόδωρος Σπυρόπουλος.
φωτογραφίες Βοιωτικό περισκόπιο

Αξίζει να σημειωθεί η αφιλοκερδώς εμφάνιση της ορχήστρας, που απαρτίζεται με αλφαβητική σειρά από:


  • Δέδες Κώστας (πλήκτρα)




  • Κελεκίδη Δήμητρα (τραγούδι)




  • Λαζάρου Αγγελική (τραγούδι)




  • Παπάζογλου Βαγγέλης (μπουζούκι)




  • Σταματάκης Βασίλης (τραγούδι)





Ο Σύλλογος διέθεσε  δωρεάν κρασί και μπύρα


Νίκος Χατζηδούρος thivapost


Πανσέληνος_Λαμία_Θήβα από LAMIASTARGR



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο