Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Άπαν… Άγαν!

δελφοιγραφει  ο αρισταρχος
Και ήρθε το 1923, η μεγάλη Μικρασιατική καταστροφή. Ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός ύστερα από περίπου δυόμιση χιλιάδες χρόνια. Μαζεύτηκαν τα σύνορα και συρρικνώθηκε μαζί και η περηφάνια μας. Γέμισε η ψαρού προσφυγιά, παράγκα και θλίψη. Μέρα νύχτα το ραδιόφωνο έκανε ανακοινώσεις για χαμένους συγγενείς.  Ένα συνονθύλευμα Ελλήνων με περίεργη ιδιωματική γλώσσα  και έθιμα. Καινούρια χωριά με ονόματα από τις χαμένες πατρίδες, καινούριος πληθυσμός που πάσχιζε να ομογενοποιηθεί μέσα σε μια κολυμβήθρα σαν μια εθνότητα με τα ίδια χαρακτηριστικά, την ίδια γλώσσα και την ίδια  ιστορία.

Και μέχρι σ’ ένα σημείο τα κατάφερε βάζοντας τις ιδιαιτερότητές στην άκρη σαν ιστορικά απολιθώματα  μιας πάλαι ποτέ ακμάζουσας Ελληνικής φυλής. Τα βλέπουμε να αναβιώνουν σε γιορτές και πανηγύρια. Μία φολκλόρ πολύχρωμη Ελλάδα (ethnic!) που μόλις ένιωσε την οικονομική άνεση να μπαίνει στην καθημερινότητά της αναπτύχθηκε προς όλες τις μεριές. Ξεσάλωσε, και η εγκεφαλική χρυσή του Χείλωνα ρήση “Μηδέν Άγαν” πήγε περίπατο, έγινε “Άπαν Άγαν”. Και ότι έξω από τις σταθερές στον γεωμετρικό αυτό κόσμο οδηγείται μοιραία στην καταστροφή. Ξέρετε πως ο λεξάριθμος της παραπάνω ρήσης είναι 162; Εκατό φορές μεγαλύτερος από την χρυσή σταθερά φ=1.62! Παραβιάστηκε η σταθερά, έτσι ήρθε η αστάθεια και εκείθεν η καταστροφή .
Τώρα ξέρουμε όλοι πια πως το οικονομικό τσουνάμι που μας ταλαιπωρεί από το ζοφερό 2009 έρχεται ασταμάτητα και γίνεται πιο ισχυρό. Θα αλλάξει στον τόπο μας τα πάντα. Το τι θα προκύψει μετά θα το δουν αυτοί που θα… επιβιώσουν. Προς το παρόν θα αναρωτιόμαστε τι μας συνέβη και φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση. Θα φωνάζουμε για την πατρίδα, την Ελλάδα μας και πως θα, θα θα… Η πατρίδα είτε με έψιλον κεφαλαίο είτε με μικρό πάλι Ελλάδα θα λέγεται. Αναρωτιέμαι όμως για του κατοίκους της. Πως άραγε θα είναι.
 Για παράδειγμα θα μπορούν να πουν  πως είναι περήφανοι Έλληνες χωρίς τον κίνδυνο να γελάσουν με το αστείο ή να τους αποκαλέσουν ρατσιστές;
Θα μιλούν Ελληνικά ή Greeklish;
Θα μπορούν να λεν πως είναι περήφανοι για την Ελλάδα χωρίς τον κίνδυνο να τους πουν Ναζιστές;
Θα μπορούν να είναι περήφανοι για την γαλανόλευκη σημαία χωρίς να έχουν το φόβο να τους αποκαλέσουν… φασίστες και μάλιστα πληρωμένους.
Θα μπορούν να πουν χωρίς φόβο πως είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι χωρίς τον φόβο να τους… σταυρώσουν;
 Θα έχουν στην κατοχή τους περιουσία;
Θα χορεύουν αφορολόγητο ζεϊμπέκικο;
Θα… θα… θα… θα…
 Θα μείνει  μια ελιά, ένα κλήμα, μια βάρκα για να ξαναγίνει η Ελλάδα;  Ναι με σίγουριά! Τόπαμε, νέα Ελλάδα με μικρό ή κεφαλαίο αλλά πάντα Ελλάδα γιατί πουλάει. Το άγνωστο είναι….
Τους Έλληνες ποιοι θα τους παίξουν; Οι λαθρό; Οι γιαλαντζί; Οι γρεκύλοι; Οι άριοι;
Κάτι να πούμαι σαν Σκοπιανο/Μακεδόνες;
Σ’ αυτή την Ελλάδα(;) δεν θάθελα να ζω.
Είμαι ουμανιστής, λάτρης του ανθρώπου. Δεν είμαι ηλίθιος άρα είμαι καλός. Η κακία είναι ίδιο του βλάκα. Είμαι ΧΟ. Αλλά θέλω και να δηλώσω ευθαρσώς πως είμαι φανατικός Έλληνας.
Εμπρός σαΐνια της κατάντιας, πείτε.  Τι ψηφίζω;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο