Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Άλλος για Δήμαρχος Θηβαίων??

Άρχισαν να βγαίνουν αόριστα δημοσιεύματα, αλλά και συγκεκριμένα, στα τοπικά blogs με ονόματα υποψηφίων Δημάρχων, που αξιώνουν την ψήφο του Θηβαϊκού λαού για την τύχη του Δήμου Θηβαίων.

Συγκεκριμένα αυτά τα ονόματα έχουν απασχολήσει την τοπική αυτοδιοίκηση στο παρελθόν η και στο παρόν, με την προσφορά τους από διάφορα πόστα που σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην ουσία καλείται ο "Θηβαίος πολίτης" να "επιλέξει" και να φωτογραφήσει ποιον θέλει δήμαρχο πάντα με την μέθοδο της δημοσκόπησης ενός blogs, χωρίς στην ουσία να έχει δηλώσει  ενδιαφέρον ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Μέχρι ένα βαθμό είναι ωραίο ο πολίτης να επιλέξει τον Δήμαρχο του μέσα από μια διαδικασία τέτοια, απλά, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αξιόπιστη, καθώς ο καθένας υποψήφιος έστω και για πλάκα θα βάζει κάποιους δικούς του να ψηφίζουν στο συγκεκριμένο blogs. Επιπλέον κάποιος που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική αυτοδιοίκηση πάει στον πάτο η, αναγκάζεται να μπει και αυτός σε μια διαδικασία κόντρας, ανούσιας κόντρας, και ενδεχομένως στα πλαίσια ενός παιχνιδιού που δεν θα ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στη πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση διαφωνώ με αυτή την διαδικασία, παρόλο που το συγκεκριμένο blogs είναι από τα αγαπημένα μου.

Επιπλέον υπάρχει κόσμος που δεν ασχολείται με το διαδίκτυο, δεν μπορεί να καταλάβει την λειτουργία του και είναι λάθος να οδηγείται σε μια εσφαλμένη εικόνα - χειραγώγηση που μπορεί να προκύψει σοβαρού και αστείου μέσα από τέτοιες διαδικασίες, αλλά και γενικότερα όλου του κόσμου ακόμη και εκείνων που διαβάζουν από το διαδίκτυο.

Τον Δήμαρχο τον βγάζει η κάλπη συνέπεια ψηφοφορίας, που στις περισσότερες των περιπτώσεων εξαρτάται από την συνολική εικόνα του συνδυασμού και των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν.

Θα προτιμούσα, να αφήσουμε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον οι άνθρωποι με τις νόμιμες διαδικασίες και να αξιώσουν την ψήφο του λαού δίκαια, ο καθένας με τα επιχειρήματά του, αλλά και ο κόσμος αν είναι να χειραγωγηθεί θα πρέπει να του περάσουμε μια άλλη λογική, να κρίνει για το συμφέρον του τόπου του, των ανθρώπων που τον στηρίζουν, μακριά από κόμματα και λογικές που έφεραν καταστροφή στην πατρίδα, μακριά από προσωπικά βολέματα, μακριά από άκουσα, μου είπανε κτλ.

Γιατί εδώ που τα λέμε, δυστυχώς, η πόλη είναι αρκετά πίσω, και φταίμε όλοι για αυτό.

Νίκος Χατζηδούρος.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο