Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε προχθές το πρωί, σε βάρος 54χρονου ταχυδρομικού διανομέα, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε προχθές το πρωί, σε βάρος 54χρονου ταχυδρομικού διανομέα, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 26, 23 και 18 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, απόπειρας ληστείας, παράβασης του νόμου για τα όπλα και κατοχής αρχαίων κινητών μνημείων που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Αναλυτικότερα, προχθές περίπου στις 08:40΄το πρωί, την ώρα που ο 54χρονος διανομέας κινούταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε επαρχιακή οδό (εκτός κατοικημένης περιοχής), με σκοπό τη διανομή συντάξεων σε συνταξιούχους της περιοχής, δύο από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας φόρμες μίας χρήσης, αποπειράθηκαν αιφνιδιαστικά να ακινητοποιήσουν το όχημά του και να αφαιρέσουν τα χρήματα που μετέφερε.

Συγκεκριμένα, ο ένας από τους δράστες, πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι κατά του οχήματος, πλην όμως ο 54χρονος αντέδρασε, ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει από το σημείο χωρίς να τραυματιστεί.

Άμεσα στην ευρύτερη περιοχή, κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διενεργήθηκαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, στο πλαίσιο των οποίων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο διάπραξης της απόπειρας ληστείας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο – τύπου τζιπ – μεγάλου κυβισμού, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις ανωτέρω αλλοδαποί και τους προσήγαγαν ως υπόπτους για την υπόθεση.



Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας του 28χρονου, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν, πλήθος αρχαίων αντικειμένων - κινητών μνημείων και ειδικότερα:

Σαράντα δύο (42) χάλκινα νομίσματα, κλασικών έως Βυζαντινών χρόνων,τρία (3) χάλκινα περίαπτα,
ένα τμήμα χάλκινου δαχτυλιδιού και
ένα χάλκινο πτηνόσχημο.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, καθώς και από την συνδυαστική - διεξοδική ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή των τεσσάρων αλλοδαπών στην απόπειρα ληστείας και διακριβώθηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος δράσης τους.



Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο 23χρονος και ο 26χρονος είχαν στήσει ενέδρα πεζοί στον 54χρονο ταχυδρομικό διανομέα, προκειμένου να ακινητοποιήσουν το όχημά του και να αφαιρέσουν τα χρήματα που μετέφερε. Όταν ο 54χρονος αντέδρασε και ανέπτυξε ταχύτητα, ο 26χρονος πυροβόλησε με πιστόλι δύο φορές με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά του διανομέα.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από τον τόπο του εγκλήματος, δύο κάλυκες, διαμετρήματος (9) mm, ενώ εξακριβώθηκαν δύο οπές από βολίδες πυροβόλου όπλου στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα και στην πόρτα του οδηγού του οχήματος του 54χρονου.



Επιπλέον, προέκυψε ο υποστηρικτικός ρόλος του 28χρονου και του 18χρονου, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη μεταφορά των δύο συνεργών τους στο σημείο της ενέδρας και ακολούθως ανέμεναν αυτούς μέσα στο προαναφερόμενο όχημα και σε κοντινή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Από τις εξονυχιστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πλησίον του σημείου εντοπισμού των δραστών και του τόπου του εγκλήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ανωτέρω πιστόλι με την γεμιστήρα του και δύο φυσίγγια των (9) mm , επιμελώς κρυμμένο μέσα σε βλάστηση, καθώς και δύο φόρμες μίας χρήσης, μία αυτοσχέδια κουκούλα και ένα ζεύγος γαντιών που χρησιμοποίησαν κατά την διάπραξη της απόπειρας ληστείας.

Επίσης, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 28χρονου, καθώς και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και ένα μαχαίρι που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους.

Όσον αφορά για τα κατασχεθέντα αρχαία κινητά μνημεία, αυτά εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της Θ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θήβας, που γνωμάτευσε ότι ανήκουν, κατά περίπτωση, στην Κλασσική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο και παραδόθηκαν στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, που διενεργεί το προανακριτικό έργο, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο