Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Στις 28/8/2014 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θήβας με θέμα το συλλαλητήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη στις 6/9/2014.

Οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Σ. αφού μίλησαν συγκεκριμένα για τη νέα αντεργατική επίθεση που θα εξαπολυθεί το επόμενο διάστημα (χτύπημα ΑΠΕΡΓΙΑΣ, παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων, απελευθέρωση απολύσεων, Ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις, παροχή τζάμπα εργατών μέσω ΕΣΠΑ στους εργοδότες, κ.ά) και σε συνδυασμό με τις νέες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο, αποκάλυψαν τον χαρακτήρα αυτών των μέτρων και τι υπηρετούν.
Στοχεύουν στη διαμόρφωση φθηνότερης εργατικής δύναμης για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας – κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτά επιτάσσουν οι ανάγκες του σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αλλά και για την περίοδο της ανάπτυξης, που σημαίνει ότι τα δεινά για τους εργαζόμενους δεν θα έχουν σταματημό.

Τέλος ανέδειξαν την ανάγκη για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για οργάνωση και πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, με ενδυνάμωση της κοινωνικής συμμαχίας, ενάντια στα μονοπώλια, την Ε.Ε., τις πολιτικές και την τάξη που επιβάλλει την βαρβαρότητα. Αυτός είναι ο μονόδρομος για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.
Απ’ την άλλη οι δυνάμεις που αποτελούν την πλειοψηφία στο Ε.Κ.Θ., αναφέρθηκαν μόνο στις διαπιστώσεις για τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών, χωρίς να θίγουν τα πραγματικά αίτια. Δεν έχουν γραμμή ρήξης με τη στρατηγική του κεφαλαίου που προκαλεί αυτά τα δεινά στην εργατική τάξη. Προωθούν την ενσωμάτωση των εργαζομένων, σπέρνοντας αυταπάτες ότι θα βελτιωθεί η θέση τους μόνο αν αλλάξει η κυβέρνηση. Δουλεύουν για τη χειραγώγηση τοου εργατικού κινήματος και την προσαρμογή του στις ανάγκες της κυβερνώσας αριστεράς, τη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν στο Δ.Σ., η Δ.Α.Σ. κατήγγειλε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση Shcneider Electric που πρότειναν στους εργαζόμενους αρχικά να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών και μετά από λίγο καιρό τους ζήτησαν να αποδεχτούν 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία!!!
Η πλειοψηφία (ΣΑΕΚΕ - πρώην ΠΑΣΚΕ) αφού έκανε πως δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα, αρνήθηκε να καταγγείλει τη στάση τους και κατέθεσε πρόταση να καλεστεί το σωματείο σε επόμενο Δ.Σ. για ενημέρωση!!! Την πρόταση της ΣΑΕΚΕ ψήφισε και η ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ).
Καλούμε τους συνάδελφους εργάτες της Shcneider Electric να μην κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματά τους. Να παραμερίσουν αυτούς που τους υποδεικνύουν να κάνουν θυσίες παραμυθιάζοντάς τους ότι έτσι μπορεί να την γλυτώσουν.

Θήβα 30/8/2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο