Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

«ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας, που έγιναν σις 24/10/14, ο συνδυασμός μας έλαβε για το διοικητικό συμβούλιο 73 ψήφους, από 68 στις προηγούμενες το 2012 και εκλέγει 2 συμβούλους. Για τους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, έλαβε 74 από 63 που είχε το 2012 και εκλέγει 2 αντιπροσώπους στο συνέδριο του Ε.Κ.Θ, ενώ σημείωσε και αύξηση ποσοστών.
Το αποτέλεσμα δε συνιστά αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, δεδομένου ότι την πλειοψηφία καταλαμβάνει η χρεοκωπημένη πολιτική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφράζεται στο χώρο μας απ΄ την «Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων» (πρώην ΠΑΣΚΕ- ΜΕΤΑ/ΖΥΡΙΖΑ) και λειτουργεί ως φορέας της πολιτικής των αναγκών  της εργοδοσίας, οδηγώντας μας από ήττα σε ήττα, σε μειώσεις μισθών και περικοπές δικαιωμάτων-κεκτημένων.

Ωστόσο όμως, κρίνεται θετικό, λαμβανομένου υπόψιν των γενικότερων συνθηκών υποχώρησης του εργατικού κινήματος και κυριαρχίας ιδεολογημάτων («είμαστε μια οικογένεια και τα συμφέροντά μας είναι κοινά με αυτά του βιομηχάνου»,  «θα σας έχουν κάθε μέρα έξω», «θα κλείσουν το εργοστάσιο», «να κοιτάμε το χώρο μας χωρίς να μας νοιάζει τι γίνεται δίπλα μας», «εμείς πληρωνόμαστε στην ώρα μας», κ.ά.) που προωθούνται απ’ την  εργοδοσία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και εμποδίζουν την ανάπτυξη ταξικής συνειδητοποίησης.
Γι’ αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, είναι η χειραφέτηση απ΄ την ιδεολογική επιρροή της εργοδοσίας και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου.
Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι «επετράπη» στους με ορισμένου χρόνου συμβάσεις συναδέλφους μας, να γραφτούν στο σωματείο κάτι που ως παράταξη θέταμε από θέση αρχής.
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που ξεπερνώντας εμπόδια, φοβίες και ψευτοδιλλήμματα, εργοδοσία και εργατοπατέρες, στήριξαν με την ψήφο τους το συνδυασμό «ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»  αναγνωρίζοντας τη συνεπή και αταλάντευτη στάση και δράση της παράταξης και των εκλεγμένων  της, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ταξική ενότητα απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, με αιχμή το αίτημα για επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. με επαναφορά μισθών - ημερομισθίων και λοιπόν κεκτημένων, στα επίπεδα της 31/12/12 ως βάση για συζήτηση για παιρετέρω αυξήσεις που να καλύπτουν μέρος των απωλειών του εισοδήματός μας.
Κατά την κατανομή αξιωμάτων, στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε στις 4/11/14, οι εκλεγμένοι της παράταξης βάση του εκλογικού αποτελέσματος, αποδέχτηκαν αυτά των μελών του Δ.Σ. και από αυτές τις θέσεις θα καταθέσουν τις δυνάμεις στο δρόμο για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων  και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Θήβα 5 Νοεμβρίου 2014
«ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο