Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

«Χάνω – φεύγω» ο άγραφος νόμος της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κώστας Καραμανλής προεκλογικά προέβη σε δήλωση στήριξης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά.

Την ημέρα της κάλπης όμως, ψήφισε χωρίς να προβεί σε καμιά δήλωση, προτιμώντας -όπως κάνει εδώ και χρόνια – να μιλά με την σιωπή του.



Αποτελεί αυτή η σιωπή ένα μήνυμα προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ότι πλέον ο πρώην πρωθυπουργός, που επί των ημερών του η φιλελεύθερη παράταξη κέρδισε με υψηλά ποσοστά δυο εκλογικές αναμετρήσεις, έπαψε να την στηρίζει;

Το να ερμηνεύσει κανείς τον Κώστα Καραμανλή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Μια πρώτη ανάγνωση όμως της τακτικής του την ημέρα των εκλογών να μην μιλήσει, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει κάλεσμα στους αναποφάσιστους να τον υπερψηφίσουν, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το 14% των αναποφάσιστων θα κρίνει την εκλογική μάχη, μάλλον δείχνει ότι ο κατά πολλούς φυσικός ηγέτης της παράταξης, μάλλον τηρεί στάση έστω και ολιγόωρης ή και ολιγοήμερης αναμονής.

Το αποτέλεσμα της κάλπης και κυρίως η διαφορά που θα διαμορφωθεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ίσως αποτελέσει το κομβικό σημείο, για το αν υπάρξει μια- και στην κυριολεξία- ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή.

Άλλωστε αυτό αναμένει χρόνια τώρα μια μεγάλη μερίδα οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, που ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει ότι η φιλελεύθερη παράταξη είναι και παραμένει Καραμανλική.

Και η αλήθεια είναι ότι υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά δεν άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα αλλά και οι πολιτικές .

Συνομιλητές του tribune.gr που ανήκουν στην φιλελεύθερη παράταξη, πάντως, θα θύμιζαν ότι έστω και αν δεν υπάρξει παρέμβαση Καραμανλή, στην Νέα Δημοκρατία υπάρχει ο άγραφτος νόμος, ιδιαίτερα για τους διατελέσαντες πρωθυπουργούς του «χάνω- φεύγω», υπενθυμίζοντας ότι αυτό ακριβώς συνέβη και με τον Γιώργο Ράλλη , με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και με τον Κώστα Καραμανλή.


tribune

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο