Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: ΟΝΟΜΑΤΑ - ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους άμεσους συνεργάτες του "κλειδώνουν" τις τελευταίες θέσεις στην νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Του Ανδρέα Πετρόπουλου
Αμέσως μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο ο οποίος θα συμμετάσχει στο νέο σχήμα έχοντας πιθανότατα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, έγινε γνωστά δύο ονόματα που θα βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με παράλληλη πορεία από την Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβει διευθυντής του γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ο Σπύρος Σιαγάς, επίσης δικηγόρος θα είναι o γραμματέας του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Το νέο όνομα έκπληξη στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μάλλον ο Αριστείδης Μπαλτάς, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας.
Πιθανότατα στο υπουργείο Εργασίας, μάλλον όμως ως αναπληρώτρια, θα τοποθετηθεί η Ράνια Αντωνοπούλου, καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας.
Τέλος όσον αφορά τα νέα ονόματα ο ιατρός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.
Εκτός και αν στο υπουργείο ενταχθεί και η Κοινωνική Ασφάλιση και σε αυτό το ενδεχόμενο επικεφαλής υπουργός θα είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τον Αν.Ξάνθο αναπληρωτή με χαρτοφυλάκιο την Υγεία.
Κατά τα άλλα στο λιτό κυβερνητικό σχήμα που θα περιλαμβάνει μέχρι 12 υπουργεία, σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης που αναλαμβάνει το υπερυπουργείο Δημόσιας Διοίκησης (όπου θα ενταχθεί και το Δημόσιας Τάξης) και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στα κομβικά υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει κλειδώσει η ανάληψη χαρτοφυλακίων από τους κ.κ. Σταθάκη, Τσακαλώτο και Βαρουφάκη, ενώ τον συντονιστικό ρόλο των συγκεκριμένων υπουργείων αλλά πιθανότατα και όλου του κυβερνητικού σχήματος θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, που θα έχει την θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται τα ονόματα του κ.Ν.Κοτζιά και της Νάντιας Βαλαβάνη, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα το αναλάβει πιθανότατα ο Δ.Στρατούλης ενώ ο Παν.Λαφαζάνης θα τοποθετηθεί τελικα στο υπουργείο Ενέργειας και Μεταφορών - Υποδομών.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο